"Advocaat moet afrekenen met narcisten bij bond"

Nico Wieme
| 1 reacties
"Advocaat moet afrekenen met narcisten bij bond"
Foto: © SC

Volg Belgiƫ nu via WhatsApp!

Dick Advocaat kon zich zaterdag geen beter debuut voorstellen als Belgisch bondscoach. De Rode Duivels versloegen Turkije met 2-0 en speelden nog eens voor elkaar. De Nederlandse pers is echter vrij kritisch tegenover de Belgische Voetbalbond.

VI blikt nog even terug op de Olympische Spelen waar de Belgische beloften de halve finales haalden, maar waarbij de Belgische bond uitblonk in amateurisme. “Dit is de wereld die Dick Advocaat vorige week is binnengestapt. Een wereld waarin de beste Belgische voetbalgeneratie sinds decennia pal voor de start van een Olympisch toernooi nog onwetend is over het reisschema en de wijze van voorbereiding. Het is een regelrecht wonder dat ze het daar, onder fysiek loodzware omstandigheden, tot de halve finale hebben geschopt.”

 

Bende narcisten

“Na terugkeer in Brussel werden de Jonge Duivels linea recta naar het bondsbureau vervoerd, waar ze mochten aanhoren hoe de voetbalbestuurders hun aandeel in het succes claimden. Met dergelijke narcisten krijgt de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels te maken de komende jaren. Het wekt dan ook geen verbazing dat alle hoop van de Belgische internationals is gevestigd op de gestructureerde en kordate werkwijze van Dick Advocaat”, is de minachtende toon van VI.

 

Chaos

“De nationale A-ploeg zucht niet alleen onder de lakse leiding op de bondsburelen, binnen de selectie is de chaos nog vele malen groter. Het nationale keurkorps wordt verscheurd door onderlinge twisten. Er is een groep spelers die serieus werk wenst te maken van interlandvoetbal en er is een groep die de nationale ploeg als vakantieparadijs ziet, zoals Jan Vertonghen me onlangs vertelde”, gaat de schrijver verder.

 

Mediageniek

De manier waarop Advocaat zich tijdens een persconferentie presenteerde, maakte indruk op onze Nederlandse collega’s. “De lofzang op de openheid en humor van Advocaat klonk ons Nederlandse verslaggevers vreemd in de oren. Als bondscoach van Nederland werd zijn mediaoptreden gekenmerkt door achterdocht en verkramping. Die tijden zijn geweest. Op zijn oude dag is Advocaat mediagenieker dan we ooit hadden kunnen bevroeden. Het zal hem van pas komen, tijdens de zwaarste klus uit zijn loopbaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties