Spanje scoort vijf keer tegen Bosnië

Steurbaut Kersten

Spanje heeft zijn WK-kwalificatieronde afgesloten met het maximum van de punten. La Seleccion haalde zwaar uit in Bosnië en won met 2-5. Turkije herstelde zich van de nederlaag in België met een zege tegen Armenië.

Na een kwartier zat Spanje al op rozen. In twee minuten tijd brachten Gerard Pique en David Silva (foto) de Iberiërs op een geruststellende 0-2 voorsprong. Ook na rust schoten de Spanjaarden snel uit de startblokken. Alvaro Negredo maakte zijn eerste twee doelpunten voor de nationale ploeg.

De ingevallen Juan Manuel Mata zette in de slotfase de forfaitcijfers op het scorebord, maar Edin Dzeko en Zvjezdan Misimovic redden de eer voor de Bosniërs.

Turkije won in eigen huis met 2-0 van Armenië. Halil Altintop en Servet Cetin zetten nog voor het halfuur de eindstand op het scorebord. (AN)