Parreira wil Zuid-Afrika graag depanneren

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Parreira wil Zuid-Afrika graag depanneren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zuid-Afrika, gastland van het WK voetbal volgende zomer, is op zoek naar een nieuwe bondscoach. Carlos Alberto Parreira (foto), ooit al eens de nationale keuzeheer van het Afrikaanse land, is bereid om er terug te keren.

Joel Santana werd afgelopen weekend ontslagen omdat er in de vriendschappelijke wedstrijden die aan het WK voorafgaan maar zeer magere resultaten werden geboekt. De Braziliaan stond al langer op de nominatie om te moeten vertrekken, maar de recente nederlaag tegen Noorwegen was de druppel voor de voetbalbond van Zuid-Afrika (SAFA).

Santana's voorganger en ook landgenoot Carlos Alberto Parreira is weer in beeld om er bondscoach te worden. De ex-bondscoach van Brazilië leverde vijftien maanden geleden zijn contract in om persoonlijke redenen. "De kans is aanwezig dat ik een voorstel zal krijgen. Zodra ik het in ontvangst heb, zal ik het bestuderen en evalueren", zegt Parreira in GloboNews.

Santana begreep zijn ontslag overigens niet goed. "Ik ben niet aangesteld om oefenwedstrijden te winnen, maar wel om het elftal zo goed mogelijk voor te bereiden op het WK." Zuid-Afrika verloor acht van zijn laatste negen interlands. Concurrenten van Parreira om de nieuwe bondscoach te worden, zijn good old Bora Milutinovic en de Nederlanders Ruud Gullit en Ruud Krol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties