Cuper weg als Georgisch bondscoach

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Cuper weg als Georgisch bondscoach
Foto: © SC

Hector Cuper (foto) is niet langer de bondstrainer van Georgië. De Argentijn verkiest om zijn trainerscarrière verder te zetten bij het Griekse Aris Saloniki.

Hector Cuper was sinds een klein jaar de bondscoach van de voormalige Sovjetrepubliek Georgië. Hij volgde er de Duitser Klaus Toppmöller op. Cuper slaagde er niet in om Georgië naar een WK-ticket te leiden, meer nog, de resultaten bleven flink tegenvallen. In een groep met Italië, Ierland, Bulgarije, Cyprus en nieuwkomer Montenegro eindigde Georgië als laatste.

Cuper maakte begin deze eeuw veel indruk als trainer van Real Mallorca en FC Valencia. In 2000 en 2001 bereikte hij met Valencia twee keer de finale van de Champions League. Met Mallorca won hij ook een keer de Spaanse Supercup. Daarna raakte zijn trainerscarrière wat in het slop na mislukte avonturen bij Inter Milaan, Betis Sevilla, weer Mallorca en FC Parma.

De Griekse media speculeerden de jongste dagen over de interesse van Aris Saloniki om Cuper aan te stellen als nieuwe coach. Gisterenavond laat besliste de Argentijnse oefenmeester alvast om zijn job als bondscoach van Georgië op te geven, waardoor een verhuis naar Thessaloniki zo goed als zeker is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties