"Misschien kan Antwerp ons stadion huren"

Steurbaut Kersten
| 154 reacties
"Misschien kan Antwerp ons stadion huren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Germinal Beerschot heeft dinsdagavond zijn fans geïnformeerd over de stadionplannen van het ‘Nieuwe Kiel’. Ondanks de tegenkanting van het stadsbestuur blijft de club bij zijn standpunt: “Een eigen stadion in eigen exploitatie is de grootste prioriteit.”

Na vijftien speeldagen in de huidige competitie staat Germinal Beerschot mooi derde, maar voorzitter Herman Kesters beseft maar al te goed dat de groei van de club gerelateerd is aan de bouw van een nieuw stadion.  

 

“Als we willen meedoen met de grote jongens, dan moeten we naar een nieuw stadion”, benadrukte Kesters opnieuw “Ons huidige stadion is voor Germinal Beerschot onwaardig. De bezettingsgraad is 85 procent. De druk op de ketel wordt groter. We willen niet meer dat onze supporters in de koude een pint moeten drinken, zeker niet met kerstvoetbal in het verschiet.”

 

De weg naar een nieuw stadion ligt echter bezaaid met veel obstakels. De stad Antwerpen en Germinal Beerschot groeien naar elkaar toe, een consensus is er nog niet. Beide partijen dienen vrijdag zelfs hun eigen stadiondossier in, maar ondertekenen wel een gemeenschappelijke brief met de belofte dat ze een gezamenlijk project steunen.

 

“Maar wij tekenen niets over een gemeenschappelijk stadion”, is Patrick Vannoppen, bestuurder van Germinal Beerschot en sterke man achter het stadionproject, duidelijk . “Wij gaan voor een eigen stadion met eigen exploitatie. Wij gaan uit van onze eigen sterkte. Wat Antwerp doet is hun zaak. Maar alleen met een eigen exploitatie is een maximale budgettaire groei mogelijk.”

 

Toch is het niet volledig uitgesloten dat Antwerp niet in de nieuwe voetbaltempel zal spelen. “Onder eigen exploitatie kan je alles verstaan. We kunnen het stadion verhuren aan honderd andere voetbalploegen, maar dan zullen ze wel serieus moeten betalen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties