Voormalig assistent Namen zag rare zaken

Steurbaut Kersten
| 13 reacties
Voormalig assistent Namen zag rare zaken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

UR Namen is voorlopig de enige Belgische club die bij naam genoemd wordt in het Europese gokschandaal. De derdeklasser, vorig jaar nog actief in tweede, zou twee matchen verkocht hebben. Voormalig assistent Kurt Jacobs praat uit de biecht.

“De dag dat meneer Baudart er voorzitter werd, begon het verkeerd te lopen”, zegt Jacobs in HBvL. “Hij wou met Namen naar eerste klasse.”

“Maar toen doken er mensen op die puur uit eigenbelang handelden. Eerst wat Italianen, dan Duitsers van Kroatische origine. Die beloofden ons allemaal de hemel op aarde: nieuwe uitrustingen, veel hogere lonen, een stage in Italië tot en met een nieuw stadion."

Er werden ook heel wat buitenlandse spelers aangetrokken. “Daar zaten fantastische voetballers bij, maar een week later zouden ze nog niet bij Alken meekunnen. Zo slecht.”

Jacobs wil echter niemand beschuldigen. “Maar leg alle opstellingen eens naast elkaar en bekijk alle beelden van het seizoen en je komt automatisch tot bepaalde conclusies. Pas op, ik wil het woord omkoping niet gebruiken. Daar heb ik niets van gemerkt in de bewuste wedstrijden tegen Charleroi en OHL.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties