Huntelaar schiet Milan in blessuretijd naar 2e plaats

Steurbaut Kersten
| 5 reacties

Klaas-Jan Huntelaar heeft AC Milan een sensationele driepunter bezorgd op het veld van Catania. De Nederlander scoorde twee doelpunten in de toegevoegde tijd en bezorgde de Rossoneri zo de overwinning.

AC Milan was een maatje te sterk voor Catania, maar faalde in de afwerking. Zo trof Ronaldinho tien minuten voor tijd de dwarsligger.

In de slotfase speelde de bijna verguisde Huntelaar zich echter in de harten van de Milanese fans. Leonardo gooide de Nederlander zes minuten voor tijd in de strijd en in de 93ste minuten opende hij op aangeven van Filippo Inzaghi de score. Twee minuten later voegde Huntelaar er met een mooie stift nog een tweede treffer aan toe.

Juventus leed in Cagliari een pijnlijke nederlaag. De Oude Dame ging met 2-0 onderuit. Inter pakte tegen Fiorentina de volle buit na een late treffer van Diego Milito en blijft leider. Stadsgenoot AC Milan klimt naar de tweede plaats en volgt op zeven punten van Inter.