Standard en Genk slechts gelijk, Moeskroen wint

Anthony Van der Planken
| 26 reacties
Standard en Genk slechts gelijk, Moeskroen wint
Foto: © SC

Germinal Beerschot heeft Standard nog wat dieper in de put geduwd. De Ratten speelden op Sclessin 2-2 gelijk. Genk geraakte thuis niet voorbij Westerlo, terwijl de reserven van Moeskroen wonnen op het veld van Roeselare.

Germinal Beerschot speelde alweer een uitstekende partij en kwam op slag van rust verdiend 0-1 voor via Bart Goor. De Antwerpenaars morsten nadien met de kansen en kregen uiteindelijk de rekening voorgeschoteld: Jovanovic legde met een mooie vrijschop de gelijkmaker tegen de netten. Niet veel later gaf Dosunmu de bezoekers opnieuw uitzicht op de drie punten, maar de 2-2 van De Camargo besliste er anders over. Standard blijft zo aanmodderen en ziet zelfs zijn zesde plaats in gevaar komen.

KV Kortrijk won immers met 1-0 van Zulte Waregem en komt zo op twee punten van de Rouches. Benko scoorde een kwartier voor het einde de enige treffer van de wedstrijd.

Ook Genk geraakt niet uit het dal. De Limburgers speelden thuis 0-0 gelijk tegen Westerlo, dat ruim een uur met tien moest spelen na een rode kaart voor VanaudenaerdeBarda miste de bijhorende penalty.

Voor wie er nog aan moest twijfelen: Roeselare is doodziek. De West-Vlamingen werden in eigen huis vernederd door de reserven van Moeskroen, dat mogelijk zijn laatste wedstrijd in eerste speelde. Sergio Hellings kreeg al erg vroeg rood, maar toch had Roeselare de ideale mogelijkheid om de 1-0 te scoren. Vidarssons penalty was echter veel te zwak. Moeskroen profiteerde en kwam met twee goals van Moreno op 0-2. Na de rode kaart voor Dia en de 1-2 van Vidarsson werd het nog even bibberen, maar Moeskroen hield stand.

Charleroi ten slotte had kansen te over tegen Sint-Truiden, maar stuitte zoals zoveel teams op een uitstekende Mignolet. Die hield de nul op het bord en pakte zo op z'n eentje een punt.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties