Vandenbempt: "Advocaat zet deur open voor conflicten"

Nico Wieme
| 24 reacties
Vandenbempt: "Advocaat zet deur open voor conflicten"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Dick Advocaat overweegt ernstig om AZ als clubcoach uit de nood te helpen na het ontslag van Ronald Koeman. Volgens VRT-radiojournalist Peter Vandenbempt is dat een slechte zaak voor de Rode Duivels.

“In de praktijk worden de Rode Duivels bijzaak voor Dick Advocaat. AZ is een club in crisis. Advocaat zal er extra veel werk krijgen”, beweert Peter Vandenbempt. “Advocaat zei al dat een job als clubcoach zeven dagen op zeven vergt. Op welke dag van de week is Advocaat dan bondscoach? Op de achtste?”

 

“Met slechts één match breekt uiteraard een rustige periode aan voor de Rode Duivels. Het is een ideale periode om de internationals te gaan bekijken bij hun club. En met hun coaches te gaan praten. Dat valt nu allemaal in het water”, zegt de sportjournalist aan Sporza.

 

“Advocaat zet de deur open voor allerlei problemen en conflicten. Bij AZ spelen vier Belgen (Dembele, Martens, Swerts en Pocognoli, red.), met wie hij dan een bevoorrechte relatie zal krijgen. Of ruzie. En woensdag speelt AZ tegen Standard een belangrijk duel in de Champions League. Gaat hij al zijn info over Standard doorspelen aan AZ?” vraagt Vandenbempt zich af.

 

Volgens Vandenbempt schuilt er een gevaar in de tijdelijke job van Advocaat bij AZ. “Wat gaat Advocaat doen als hij succes boekt met AZ en de vraag krijgt om te blijven? Hij zegt nu wel dat hij in mei stopt bij AZ, maar misschien verandert Advocaat opnieuw van mening.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties