KVV.Zelzate vloerde leider LS.Merendree.

Hendrik De Vriesere

De kanaaljongens kregen het bezoek van leider LS.Merendree. Winst zou een mooie zaak zijn, maar het waren de bezoekers die uitliepen tot 0-2. Na rust duwde de thuisploeg een tandje bij en drukte de leider op eigen helft, en dat renderde met vier goal 4-2.

KVV-Merendree 4-2

De confrontatie met de leidersploeg was voor KVV van uiterst belang daar met een overwinning de kloof verminderd kon worden tot  4 punten maar bij verlies een bijna onoverkomelijke 10 punten achterstand  zou genoteerd worden.

Zonder de geschorste Hakim Boucheta, vervangen door Desmond Ofei  werd de partij aangevat. Desmond kon de geboden kans niet echt waar maken en tot overmaat van ramp, moest Jonas Parmentier na 26’minuten het terrein,  gekwetst verlaten. Sam Soens nam zijn plaats in.

Merendree kwam op voorsprong, toen een voorzet door Tom De Wulf werd doorgekopt naar de vrijstaande  Kristof Tarwe(15’) die met een goed geplaatste kopbal de fans van Merendree deed juichen, O-1.

Op het halfuur, een combinatie tussen Christophe Ost en Tom De Neve, eindigde met een te zwak schot van Tom om de keeper in verlegenheid te brengen. Net voor rust kwam KVV goed weg toen Tom Ponnet  een open kans verkwanselde.

Na de rust werd  Desmond vervangen door Brecht Hoornaert. Trainer, Marc Van Hecke deed enkele verschuivingen. Brecht nam de plaats in van Tom die een rij naar voren schoof, evenals Joren Hebberecht, Stephen Cox zakte een rij. Het leek erop dat de bezoekers door de verschuivingen de pedalen kwijt waren geraakt  en dit resulteerde in een eerste kans ,na combinatie; Mathieu Ost naar Sam, deze naar  Christophe, die de paal als hindernis trof. Dat de bezoekers  gemakkelijk scoren was op voorhand geweten , dat demonstreerden ze op een counter, toen topschutter, Tom De Wulf (61’) de bal net onder de deklat in het doel liet verdwijnen. Voor de supporters leek dit een onoverkomelijke opdoffer maar blijkbaar niet voor de KVV-spelers.

De verschuivingen na de rust zorgden ervoor dat de aanvalsdrift aangewakkerd bleef en al zag Tom De Neve, aangespeeld door Sam,  nog een  poging op de lat uiteenspatten  het geloof in eigen kunde bleef verder woekeren met een subliem,  laatst halfuur tot gevolg.

Christophe kon zich doorzetten op links, bereikte de vrijstaande Jorgen(60’), die de aansluitingstreffer  tegen de netten joeg. Voorzet Tom, werd door Christophe net naast gekopt . Enkele minuten later, nadat de bal door een verdediger van de lijn was weggewerkt in de voeten van Christophe en deze werd neergelegd was het  aan Ennio Bogaert  om de strafschop te benutten en de stand in evenwicht te brengen.2-2

De supporters hadden het geloof in een goed resultaat heropgevist  en wilden nu meer, dat lieten ze duidelijk horen bij het aansporen van hun ploeg. Christophe, plaatste de kroon op zijn opmerkelijke prestatie, door zich tussen twee man door te zetten en een prachtig,  onhoudbaar doelpunt te scoren.2-3

Niels Cornelis, kwam de terecht vermoeide Christophe vervangen en zorgde voor het orgelpunt door na een gewonnen duel, Sam te bedienen die de eindcijfers,  4-2 vastlegde, toch graag vermelden dat de andere youngster, Brecht  gedurende de tweede helft voorbeeldig zijn opgelegde taak uitvoerde.

Verdiende overwinning behaald door een collectief, sterk geheel, vooral het laatste halfuur was imponerend.

Opsteling: Frederik De Vleesschauwer-Tom De Neve-Joachim Hebberecht-Niko De Letter- Ennio Bogaert-Joren Hebberecht- Jonas Parmentier(26’Sam Soens)-Christophe Ost(87’ Niels Cornelis-Mathieu Ost-Stephen Cox-Desmond Ofei(46’Brecht Hoornaert)

Dimitri De Buck  bleef op de bank.

Clubnieuws :

Hakim Boucheta was er niet bij tegen Merendree, wegens drie gele kaarten.
Jonas Parmentier, moest nog voor het halfuur het terrein verlaten wegens kwetsuur. Kreeg een schop onder de knie met een pijnlijke bobbel tot gevolg. Was het er het hart van in dat de pijn anderhalfuur na de wedstrijd nog niet verminderd was daar de volgende wedstrijd tegen de ploeg is woor hij woonachtig is en waar hij, vooraleer bij KVV,  ook speelde, nl: De Pinte