"Cercle naar 16de finales is logisch"

Nico Wieme
| 1 reacties
"Cercle naar 16de finales is logisch"
Foto: © SC

De Franse media blikken terug op de Europese campagne van Toulouse. Zij vinden de uitschakeling door Club Brugge een logische zaak.

Perisic beslissend

Toulouse, woensdagavond door Club Brugge verslagen met 1-0 in de laatste minuut door een doelpunt van voormalig Sochauxspeler Ivan Perisic, heeft zich niet kunnen kwalificeren voor de 16e finales van de Europa League tijdens een ontmoeting betwist op een ware ijsbaan, schrijft AFP.

 

Cercle naar 16de finales

“Téfécé uitgegleden en uitgeschakeld”, bloklettert Football365. De Franse site is duidelijk niet thuis in het Belgische voetbal, want het verwart Club met de groen-zwarte buren. Op een bevroren veld en op de rand van het haalbare heeft Toulouse zich niet kunnen plaatsen op Brugge. Op de koop toe is het Cercle Brugge (sic) dat in februari de 16de finales zal spelen. Toulouse mag spijt hebben over het gelijkspel uit de heenmatch.

 

Logische uitschakeling

Voor L’Equipe is de uitschakeling een logische zaak. Door slechts één punt te hebben gehaald tegen zijn rivaal nummer één in deze poule, en door twee grote nederlagen tegen Shahktar Donetsk (4-0 en 0-2), mag Toulouse deze uischakeling als logisch beschouwen. Het is ook op het einde van de blessuretijd dat de paarshemden de overwinning in de heenmatch uit handen gaven.

 

Club niet verontrust

Ook Eurosport is hard voor de troepen van Alain Casanova. Toulouse verlaat de Europa League met het hoofd naar beneden. De paarshemden zijn nooit in staat geweest om de Belgen te verontrusten, die dus samen met Shahktar Donetsk koers zetten richting Europese lente.

 

Brugge sterker

Brugge heeft de strijd gewonnen, in de duels, in de lucht, en in het veroveren van de ruimte. Dat is niet niks. En het zijn zij die in de volgende lente de 16de finales zullen spelen. TFC is de eerste Franse club die dit seizoen Europees geëlimineerd werd, aldus La Dépêche du Midi. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties