Club doet goede zaak voor Europese coëfficiënt

De Nijs Michael
| 20 reacties
Club doet goede zaak voor Europese coëfficiënt
Foto: © SC

De kans bestaat dat ons land in het seizoen 2011-2012 alsnog twee deelnemers aan de voorronde van de Champions League mag afvaardigen. Door de overwinning van Club Brugge komt de vijftiende plaats op de Europese coëfficiënt in beeld.

Voor aanvang van dit Europees seizoen leek het bijzonder lastig voor ons land om bij de eerste vijftien te eindigen, wat noodzakelijk is om twee tickets voor de voorronde van de Champions League te bemachtigen. Maar door de goede prestaties van Club Brugge, Standard en Anderlecht lijkt dat doel plots toch haalbaar.

België staat momenteel zestiende met 24,500 punten, terwijl nummer vijftien Schotland 25,625 punten heeft. Schotland heeft na de jaarwisseling bovendien geen enkele ploeg meer in Europa, want Celtic -dat vanavond nog tegen Rapid speelt- is intussen al uitgeschakeld.

Als de Schotten vanavond geen punten meer pakken, heeft België nog zes punten nodig om over de eilandbewoners te springen. Een haalbare opdracht, want een overwinning geeft recht op twee punten. Een gelijkspel is goed voor één punt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties