Jacobs: "Ajaxvervangers toch geen gehandicapten?"

Nico Wieme
| 21 reacties
Jacobs: "Ajaxvervangers toch geen gehandicapten?"
Foto: © SC

Anderlecht kan zich vanavond als derde Belgische team plaatsen voor de 16de finales van de Europa League. Daarvoor moet er minstens een punt behaald worden op het veld van Ajax.

Ariël Jacobs weet waarvoor hij staat: Europese overwintering wenkt als Anderlecht minstens gelijkspeelt bij Ajax of als Dinamo Zagreb niet wint van Timisoara. Ajax is sowieso al geplaatst voor de 16de finales en heeft dus niets meer te winnen of te verliezen. Zullen de Amsterdammers met de rem op spelen?


Niet op akkoordje gooien
“Ik geloof echter niet in een akkoordje met Ajax”, zei Jacobs op zijn persconferentie voorafgaand aan het duel. “Zulke dingen gebeuren, maar ik wil er niet aan denken. Trouwens, Ajax is duidelijk de beste ploeg van onze groep en het speelt altijd en overal voor de zege.”

 
Scoren én winnen
De kans bestaat dat Ajax met een veredeld B-team zal aantreden. “Hun vervangers zijn toch geen gehandicapten? We willen scoren en winnen. Ik weet niet hoe je voor één punt moet spelen. Maar het is niet belangrijk met hoeveel spitsen we spelen. Misschien stel ik wel vijf aanvallers op. Ik hoop vooral dat we efficiënt zullen zijn. We scoren moeilijk de jongste weken.”

 
Met Frutos?
Mogen we Nicolas Frutos in de basis verwachten? “Een maand geleden was hij dood en nu zou hij ons moeten redden. Frutos in de basis is een optie, maar met een invalbeurt kan hij misschien bepalender zijn. Deze match wordt een belangrijke test voor mijn team. Als we standhouden, zetten we een stap vooruit en helpen we de club financieel”, aldus nog Jacobs. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties