Jacobs: "Dicht bij de perfectie"

De Nijs Michael
| 10 reacties
Jacobs: "Dicht bij de perfectie"
Foto: © SC

Anderlecht ging woensdagavond drie punten halen bij Ajax. Trainer Ariël Jacobs reageerde na afloop van de partij dan ook uiterst tevreden op de kwalificatie van paars-wit.

"Het is nooit helemaal perfect, maar ik moet toegeven dat onze eerste helft dicht in de buurt kwam," vertelde Jacobs aan Sporza. "Ik was vooral blij met onze manier van voetballen. Enkel in het begin liep het niet zo goed, maar dat neem ik voor mijn rekening. We hebben te lang gewacht om Biglia te laten doorschuiven op Enoh. Nadien vonden we veel beter het evenwicht."

"Dat we Ajax nooit in hun spel lieten komen? Dat is de logica zelve, want als je een technische ploeg als Ajax ruimte geeft, dan tikken ze je uit. Toen ze vanuit het middenveld de bal terugspeelden op hun doelman wist ik dat het goed zat", aldus de trainer. "Ik had verwacht dat Jol De Zeeuw en Suarez rust zou gunnen, maar het ontbreken van Alderweireld verraste me toch. Al bij al maakte het niet uit, we wisten hoe ze gingen spelen."

"Pas op het einde gaven we wat meer ruimte weg omdat sommigen overmoedig werden. Misschien hadden we ook zelf de 0-4 moeten maken bij die kans voor Mazuch," vervolgde Jacobs, die youngster Lukaku een beresterke match zag spelen. "We moeten hem blijven afschermen. Het is al genoeg dat zijn naam nu heel Europa rondgaat. Dat moet de Belgische pers toch begrijpen." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties