Van Buyten toont München de weg

Gert-Jan Weyters
| 4 reacties

Bayern München heeft zwaar uitgehaald tegen Hertha Berlijn. Het werd 5-2, Daniel Van Buyten maakte het eerste doelpunt.

Bayern München heeft sinds de spectaculaire overwinning tegen Juventus een metamorfose ondergaan. Hertha Berlijn kwam nooit in de wedstrijd voor. Al na een half uur stond het 3-0 voor de thuisploeg. Daniel Van Buyten maakte het openingsdoelpunt. Uiteindelijk werd het 5-2.

Bayer Leverkussen heeft opnieuw de leiding overgenomen van Schalke 04. Al toonde Borussia Mönchengladbach zich geen hapklare brok. Het werd 3-2, Toni Kroos werd man van de match met twee doelpunten. In de tweede helft kwam Mönchengladbach zelfs op voorsprong dankzij een doelpunt van Bonafim Dante (ex-Standard).

Ook Borussia Dortmund blijft meedoen in de hoogste regionen. Een doelpunt van Barrios volstond voor de zege tegen Freiburg. Wolfsburg kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel  op het veld van Eintracht Frankfurt.

Bochum klimt door een 2-3 overwinning tegen Hannover uit de gevarenzone. Jan Schlaudraff bracht de thuisploeg al vroeg op een "veilige" 2-0 voorsprong, maar Bochum zette in de tweede helft de scheve situatie helemaal recht. (AN)