Interview Broos: "Het was een triestig jaar"

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
Broos: "Het was een triestig jaar"
Foto: © SC

Het nieuwe jaar is afgetrapt. Met een glaasje champagne in de hand blikt Voetbalkrant samen met de voetbalwereld nog een keer terug op 2009 en peilen we naar de verwachtingen voor 2010. Hugo Broos gaf ons zijn antwoorden.

Wat is het mooiste moment van 2009?

 

“Dat is een moeilijke vraag. Dat zou iets moeten zijn waarvan je zegt: Waauw! Eerlijk, dat is er niet geweest. Het was een heel triestig jaar. In Griekenland heb ik wel een prettige periode beleefd bij Panserraikos. Een kleine club met weinig mogelijkheden, maar wel met leuke omstandigheden om in te werken.”

 

Wat is het pijnlijkste moment van 2009?

 

“Het ontslag in Trabzonspor. De laatste twee, drie maanden waren niet prettig. Maar ik ben er niet meer mee bezig. Gelukkig ligt die periode achter de rug.”

 

Welke club mag er jou in 2010 telefoneren?

 

“Dat maakt niet uit. In onze job mag je niet kiezen. Ik heb ook geen voorkeur voor binnen- of buitenland. Vandaag heb ik geen keuze en ook geen aanbiedingen.”

 

Hoe ver kunnen de Belgische clubs nog doorstoten in Europa?

 

“In voetbal is alles mogelijk. De drie ploegen maken een kans, een mindere ploeg kan het altijd halen van een sterkere tegenstander. Al heeft Club Brugge met Valencia wel de zwaarste opdracht. En voor Anderlecht, Athletic de Bibao blijft een speciale ploeg. Het is een club met een heel sfeervol stadion waar het publiek op je kop zit. Op papier heeft Standard de meest haalbare kaart, maar voor hetzelfde geld gaan Anderlecht en Club Brugge door.”

 

Hoe heb je nieuwjaarsnacht doorgebracht?

 

“Zoals ieder jaar. In beperkte kring met de zus van mijn vrouw, mijn zus en een bevriend koppel. Genietend van lekker eten en een lekker wijntje. Het nachtbraken, wat vroeger veel gebeurde, is niet meer aan mij besteed.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties