Interview Brusselmans: "Voetbal mag geen computerspel worden"

Steurbaut Kersten
| 8 reacties
Brusselmans: "Voetbal mag geen computerspel worden"
Foto: © SC

Het nieuwe jaar is afgetrapt. Met een glaasje champagne in de hand blikt Voetbalkrant samen met de voetbalwereld nog een keer terug op 2009 en peilen we naar de verwachtingen voor 2010. We laten Herman Brusselmans nog eens aan het woord.

Wat was het mooiste moment van 2009?

 

“Makkelijk, de kopbalgoal van Sinan Bolat tegen AZ die Standard de kwalificatie opleverde.”

 

Wat was het pijnlijkste moment van 2009?

 

“Daar moet ik ook niet over nadenken, de afschuwelijke beenbreuk van Wasilewski. Ik denk niet dat je iets anders kan nemen. “

 

Wat vind je van de competitieformule?

 

“Momenteel is het nog een reguliere competitie, dus je kan daar maar iets over zeggen als de play-offs beginnen. Pas wanneer die zes eerste ploegen tegen elkaar gaan spelen, kan je bekijken hoe de spelers en de supporters gaan reageren. Het is wel vernieuwend, want vroeger keek iedereen enkel naar wie er bovenaan stond en naar wie beneden hing. Nu wordt er ook gefocust rond die zesde plaats. Dus het kan nog interessant worden.”

 

Wat vind je van het niveau van de scheidsrechters?

 

“Er zijn zeker wel meer flaters geweest, dus misschien kan je wel zeggen dat het niveau iets lager is ten opzichte van vroeger. Maar je moet er wel rekening mee houden dat er nu veel meer tv-beelden zijn dan vroeger. Toen kreeg je één herhaling, nu staan er zevenentwintig op te kijken. Het publiek kan dan ook veel makkelijker zelf beslissen of het buitenspel of rood was. Ik denk dat scheidsrechters vooral daarom schijnbaar meer in de fout gaan.”

 

“Nu wordt er ook gedebatteerd om tv-schermen toe te laten, zodat de scheidsrechters op basis daarvan beslissingen kunnen nemen, maar dat is geen goede zaak. Voetbal moet iets onvoorspelbaar blijven hebben, een foutenmarge. Uiteindelijk gaan er altijd twistpunten blijven, als de tv-beelden zelf geen uitsluitsel kunnen brengen. Voetbal mag geen computerspel worden waarin alles 100 procent juist is.”

 

Hoe heb je Nieuwjaar gevierd?

“Op oudejaarsavond doe ik gezellig niets thuis, samen met mijn vrouw. Nieuwjaar zelf is altijd bij de familie.”

Auteur: Wouter Laeremans. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties