Interview De Sutter: "Doorbraak Lukaku is verrassing"

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
De Sutter: "Doorbraak Lukaku is verrassing"
Foto: © SC

Het nieuwe jaar is afgetrapt. Met een glaasje champagne in de hand blikt Voetbalkrant samen met de voetbalwereld nog een keer terug op 2009 en peilen we naar de verwachtingen voor 2010. Tom De Sutter ging al feestend het nieuwe jaar in.

Wat is het mooiste moment van 2009?

 

“Op voetbalgebied kan ik er niet meteen eentje vinden. Ik ga mijn zus een plezier doen. Haar trouwdag was voor mij het mooiste moment van het voorbije jaar.”

 

Wat is het pijnlijkste moment van 2009?

 

“Met voorsprong het verlies van de titel in de testmatchen. Je mag daar eigenlijk niet teveel aan terugdenken. Dat is niet gezond.”

 

Welke speler mag in 2010 naar Anderlecht komen?

 

“Lionel Messi (lacht). Realistisch gezien denk ik aan Milos Maric. Hij is een redelijk complete speler met een schitterende traptechniek, veel werkkracht en is technisch onderlegd.”

 

Wie wens je een grote transfer toe?

 

“Jelle Van Damme. Ik hoop dat hij zijn droom realiseert en terug in Engeland kan gaan voetballen.”

 

Wie heeft je in 2009 het meest verrast?

 

“Romelu Lukaku. Op de eerste training zag je dat hij kwaliteiten had en dat er nog wel wat werk aan was. Maar ik had niet verwacht dat hij zo snel zou doorbreken.”

 

Hoe heb je Nieuwjaar gevierd?

“Traditiegetrouw hebben we Nieuwjaar eerst thuis bij de familie gevierd. Daarna hebben we nog een stapje in de wereld zetten tot in de vroege uurtjes. Even het kopje leegmaken. Ik denk dat we dat verdiend hebben en dat we van zo’n momenten moeten profiteren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties