Interview Wilmots: "Geef maar Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk"

Steurbaut Kersten
| 1 reacties
Wilmots: "Geef maar Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk"
Foto: © SC

Het nieuwe jaar is afgetrapt. Met een glaasje champagne in de hand blikt Voetbalkrant samen met de voetbalwereld nog een keer terug op 2009 en peilen we naar de verwachtingen voor 2010. Marc Wilmots praat over de nationale ploeg.

Wat is het mooiste moment van 2009?

“Ik ben natuurlijk nog niet lang bezig met de Rode Duivels. We hebben alleen nog maar vier vriendschappelijke interlands gespeeld. Ik heb geen stress meer voor die wedstrijden. We hebben wel drie van onze vier wedstrijden gewonnen. De instelling en de manier waarop vind ik heel positief.”

 

Wat is het pijnlijkste moment van 2009?

“Ik kan hier moeilijk op antwoorden. De nederlaag in Estland was uiteraard een minder leuk moment, maar we zijn nog maar net aan de slag met de nationale ploeg.”

Wat verwacht u van 2010?

“De loting voor de EK-voorrondes wordt een belangrijk moment. Ik wacht ook de kalender voor de Rode Duivels af en ik hoop dat iedereen gezond kan starten aan de campagne in september.”

Wie mag België loten voor de EK-voorrondes?

“Landen zoals Duitsland, Oostenrijk en Zwitersland zie ik wel zitten. Dat we in pot 4 zitten doet er niet echt toe, ook de ploegen uit pot 1 zullen moeilijke tegenstrevers loten. Kijk naar Denemarken, die kwalificeerden zich rechtstreeks voor het WK in een poule met Portugal en Zweden. Niemand had dat verwacht. Alles is dus mogelijk.”

Was je verrast met Dicks keuze voor AZ?

“Gho, heel die kwestie is veel gebabbel voor niks. Ik zie geen problemen voor ons. Zijn contract bij AZ eindigt in mei. Veel mensen in België zien alleen de negatieve kanten maar ik ben een positieve mens. Die ervaring bij AZ kan positief zijn voor de Rode Duivels.”

Welke speler heeft jou het afgelopen seizoen het meest verrast?

“Eden Hazard is momenteel goed bezig met Lille. Hij bereikt langzaam zijn top.”

Hoe heeft u Nieuwjaar gevierd?

“We hebben bij mij thuis een feestje gehouden met vijf bevriende koppels. Handig, zo moest ik achteraf niet meer rijden.”

Auteur: Ward Callens. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties