Pech blijft Kenny Steppe achtervolgen

Hannes De Meyer
| 7 reacties
Pech blijft Kenny Steppe achtervolgen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kenny Steppe mag allicht een kruis maken over de rest van het seizoen. De doelman van Heerenveen sukkelt al sinds afgelopen zomer met een handblessure.

Aanvankelijk werd in de zomer een inactiviteit van anderhalve maand voorspeld. Nu, een half jaar later, staat de doelman nog altijd niet terug op de velden. Zijn heroptreden blijkt ook nog niet voor morgen te zijn. Steppe wacht een nieuwe operatie. De goalie is minimaal acht tot tien weken uitgeschakeld.

"Mijn lichaam maakt te weinig kalk aan", vertelt Steppe aan de officiële website van Heerenveen. "Om de breuk te herstellen, wordt er nu elders uit het lichaam een stukje bot gehaald en in mijn hand geplaatst." De doelman wordt komende maandag in het ziekenhuis in Antwerpen geopereerd.

De uitslag van het onderzoek kwam voor Steppe niet als een totale verrassing: "Ik voelde het een klein beetje aankomen. Het ging steeds beter met mijn hand, maar bleef altijd wat last hebben."

De operatie betekent opnieuw een tegenvaller voor Steppe, die in de zomer van 2008 naar Friesland kwam. Tot hier toe kwam de ex-doelman van Antwerp en Germinal Beerschot nog maar acht keer in actie voor Heerenveen.

Ondanks deze nieuwe tegenslag probeert de 20-jarige doelman positief te blijven. "Dit is een tegenvaller. Ik had mijn koffers voor Turkije al klaar staan, maar dat gaat nu even niet. Het is vervelend, maar ik reken op betere tijden en dan wil ik de fans van Heerenveen tonen wat ik waard ben." (AN)


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties