Haïtiaan Goreux gaat zijn land helpen

Manuel Gonzalez
| 15 reacties
Haïtiaan Goreux gaat zijn land helpen
Foto: © SC

Reginald Goreux, de Haïtiaanse Belg van Standard, gaat investeren in een project in zijn vaderland. Haïti werd op 12 januari getroffen door een hevige aardbeving.

Die aardschok had een kracht van zeven op de schaal van Richter. Meer dan één miljoen inwoners zijn gewond, vele duizenden en duizenden doden worden verwacht. Goreux kwam als wees op zijn derde naar België en werd hier geadopteerd. Maar hij heeft nog familie op het Caraïbische eiland.

"Ik heb altijd al een school in mijn land willen oprichten. Het was de bedoeling dit na mijn carrière te doen, maar door deze aardbeving zal het normaal gezien allemaal iets sneller gaan. Het project staat dus los van de huidige humanitaire hulp."

"Na het nieuws van de aardbeving kwamen de meeste ploegmaats meteen naar me toe, Steven Defour als eerste. De problemen op korte termijn kan ik ook niet oplossen. Ik wil wel een school oprichten met toekomstperspectief. Een school met alle sportfaciliteiten. Iedereen vindt het een goed idee, ik hoop dat de politiek er zich ook achter schaart."

Aan de Franstalige pers gaf Goreux nog het volgende mee: "Ik heb nog familie ginder ja, maar ik ga niet antwoorden op vragen hoe hun toestand is. Dat behoort tot de privésfeer. Op die vragen reageer ik dus liever niet. We zijn allemaal heel erg aangedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties