Interview Dequevy: "Transfer interesseert mij niet"

Nico Wieme
| 5 reacties
Dequevy: "Transfer interesseert mij niet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Joeri Dequevy was de absolute smaakmaker tijdens Lokeren-Roeselare. Het goudhaantje van de West-Vlamingen was een constante gesel voor de thuisverdediging en leidde zijn team naar een ruime 1-4-zege.

De actie die Joeri Dequevy voorafgaand aan de derde bezoekende treffer uit zijn schoenen schudde, was van een ongeziene schoonheid. Met één beweging degradeerde de Brusselaar Olivier Doll en Avi Strul tot standbeelden, ging de lijn af en schotelde Nikita Rukavytsya de 1-3 voor.

 

Kan je spreken van een verdiende overwinning?

 

“Absoluut. Dit is een ruim verdiende zege. We hebben vooral zeer efficiënt gespeeld. We waren niet naar hier gekomen om ons in te graven, dat bewees de trainer door voor vier aanvallers te opteren.”

 

Betekent deze zege een grote stap naar het behoud?

 

“De drie punten die we pakken maken al bij al geen groot verschil. Het is uiteraard goed dat we deze match gewonnen hebben, dat zal ons vertrouwen geven voor de komende opdrachten. Volgende week tegen KRC Genk moeten we ook winnen. Als we zo voortdoen, komen we er wel. Ik ben blij dat we de rode lantaarn kunnen doorspelen aan Lokeren.”

 

Verdient Roeselare zijn plaats in eerste klasse meer dan Lokeren?

 

“Dat is een moeilijk vraag. Lokeren heeft ook een goede ploeg. Net als wij hebben zij hun plaats in de Pro League, maar het ziet er wel naar uit dat een van ons de eindronde met de tweedeklassers zal moeten spelen.”

 

Jij zat bijzonder goed in de wedstrijd. Man van de match?

 

“Dat zou ik niet durven zeggen. Iedereen was goed bij ons. Het was een wedstrijd die we niet mochten verliezen en dat zag je aan de concentratie bij mij en mijn ploegmakkers. Tegen Lokeren hadden we eindelijk eens het geluk aan onze kant. Onze kansen gingen erin. Ook vorige week tegen KV Mechelen vond ik ons goed spelen, maar toen hebben we het niet afgemaakt.”

 

De transfermarkt is nog een week open. Aas jij nog op een vertrek?

 

“Ik blijf zeker bij KSV Roeselare. Het is de club die mij de kans gegeven heeft op het hoogste niveau. Als ik vertrek, dan moeten eerst de clubs een akkoord vinden. Voor mij is een vertrek niet aan de orde. Ik zit hier goed. Eerlijk gezegd, een transfer interesseert mij niet.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties