KV Mechelen trekt met vertrouwen richting Westerlo

Hannes De Meyer
| 18 reacties
 KV Mechelen trekt met vertrouwen richting Westerlo
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen heeft al vier wedstrijden op rij niet verloren en kan met vertrouwen toeleven naar de terugwedstrijd van de Beker van België tegen Westerlo. De Mechelaars moeten in Westerlo een 3-2 voorsprong verdedigen. "Er zat meer in", vindt Maxime Biset.

KV Mechelen - Westerlo had alles wat een goede cupmatch moet hebben: vijf goals, zeven gele kaarten en zelfs een strafschop en een rode kaart.

Bij Mechelen wisten ze na de wedstrijd niet echt of ze blij moesten zijn met de overwinning of ontgoocheld omwille van de twee tegendoelpunten. "Iedereen zat na de 3-2 met een dubbel gevoel. We wonnen dan wel met 3-2, maar het was thuis. Moest het uit zijn geweest, waren we enthousiaster geweest", aldus de 23-jarige centrale verdediger.

"We hebben voor twee zaken pech gehad: Die twee tegendoelpunten waren zeker te vermijden en  we hadden meer kunnen scoren. Als je die twee zaken wel kunt uitspelen, dan ben je praktisch gekwalificeerd."

"Het voordeel is wel dat we nog altijd op voorsprong staan. Het is niet dat Westerlo zoveel beter is of slechter, maar als het van moeten is, dan staan we er wel", bekijkt Biset het positief.

De centrale verdediger zit ook met de bekerfinale in gedachte. "Iedereen zal vanavond nog wel eens terugdenken aan de bekerfinale van vorig jaar. Dat wil je als ploeg nog eens bereiken. Zeker omdat onze finale toen zeer snel gehypothekeerd werd door die rode kaart. We willen onze revanche. Dat leeft enorm bij de groep. We moeten het ook gewoon doen voor de supporters."
 
Maxime Biset speelt nu ondertussen al vier wedstrijden centraal vanachter. Zijn favoriete positie blijft echter het middenveld. "Centrale verdediger is een positie dat ik nog gewoon moet worden. Ik prefereer nog altijd het middenveld. Maar ik heb mijn polyvalentie mee. Toch hoop ik dat ze mij volgend jaar niet zullen aanduiden als centrale verdediger."

"In de verdediging is het helemaal anders. Soms zie je vijftien minuten geen bal. In het middenveld heb je dat niet. Daar ben je constant in beweging en zo heb ik het graag. Als centrale verdediger kan je ook niets doen als je achter staat. Je kan er enkel voor zorgen dat je geen bal doorlaat, geen flater doet. Het is meer een soort mindgame, want je hebt tijd om na te denken."

"Maar de trainer heeft me er geplaatst uit noodzaak. En als hij vindt dat ik het daar goed doet, zal ik er blijven staan. In het middenveld is de concurrentie ook enorm groot met Persoons, Buyens en Geudens. Dat zijn drie verdedigende middenvelders die op dezelfde positie spelen als ik normaal."


Selecties:

Westerlo: Yves De Winter, Bart Deelkens, Wouter Scheelen, Sacha Iakovenko, Jarno Molenberghs, Jef Delen, Adnan Mravac, Dieter Dekelver, Rachid Farssi, Moses Adams, Nico Van Kerckhoven, Glenn Van Asten, Joris Van Hout, Steven De Petter, Gunther Vanaudenaerde, Momodou Ceesay, Wouter Corstjens, Jaime Alfonso Ruiz.  

KV Mechelen: Wouter Biebauw, Maxime Biset, Yoni Buyens, David Destorme, Jérémy De Vriendt, Boubacar Diabang, Antun Dunkovic, Kevin Geudens, Antonio Ghomsi, Julien Gorius, Abdul-Ganiyu Iddi, Abdul-Yakuni Iddi, Jonas Ivens, Baba Kourouma, Joachim Mununga, Aloys Nong, Koen Persoons, Giuseppe Rossini, Kenneth Van Goethem, Kenny Van Hoevelen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties