Gomaa: "Tonen dat we WK verdienden"

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Gomaa: "Tonen dat we WK verdienden"
Foto: © SC

Straks om 20u30 staat de clash tussen Algerije en Egypte op het menu in de halve finales van de Africa Cup. De twee landen vochten amper enkele maanden terug een ware tweestrijd uit met als inzet een WK-ticket.

Egypte moest op de laatste speeldag in de groepsfase van de Afrikaanse WK-kwalificatie met twee goals verschil winnen om een testmatch af te dwingen tegen Algerije. Het tweede doelpunt viel pas vijf minuten in de extra tijd, zodat beide teams enkele dagen later naar Soedan trokken voor een testwedstrijd op neutrale bodem.

De spanningen liepen hoog op. Voor het eerste duel in Caïro werd de Algerijnse spelersbus met stenen bekogeld. Verschillende internationals liepen wonden op. De wedstrijd in Soedan werd bijgewoond door maar liefst 15.000 agenten die tussen het veld en de toeschouwers stonden. Algerije won overigens met 1-0 en plaatste zich voor de wereldbeker in Zuid-Afrika.

Straks staan beide teams opnieuw tegenover elkaar in de halve finales van de Africa Cup.

"We wisten dat bij een zege in de kwartfinales, we opnieuw tegen Algerije zouden uitkomen. Dat heeft onze prestatie zeker beïnvloed", aldus verdediger Gomaa (foto), die al sinds 2001 een vaste waarde is bij de Farao's.

"We zijn vastberaden om de finale te bereiken en de beker te winnen, we zijn dit verplicht aan onze fans na de uitschakeling voor de wereldbeker in Zuid-Afrika."

"Dit is voor ons een kans om te tonen dat we het verdienden om naar Zuid-Afrika te gaan. Als we straks kunnen winnen, dan mogen we met trots naar het WK kijken op televisie."

Opvallend is dat Egypte op de eindronde van een Africa Cup in vier ontmoetingen nog nooit kon winnen van Algerije. Drie keer wonnen de Algerijnen en één keer werd het gelijk.

Ex-Anderlechtspeler Ahmed Hassan speelt straks zijn 171ste interland voor Egypte.

De andere halve finale tussen Nigeria en Ghana start al om 17u.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties