Overmeire: "Het water staat ons tot aan de lippen"

Hannes De Meyer
| 1 reacties
Overmeire: "Het water staat ons tot aan de lippen"
Foto: © SC

Lokeren zit in de hoek waar de klappen vallen. Na Jankovic en Mathijssen is het nu de beurt aan Emilio Ferrera om de Waaslanders uit het slop te halen. Lokeren speelt vanavond op Charleroi. Killian Overmeire probeert de moed erin te houden.

Emilio Ferrera is al de derde trainer dit seizoen. Wat liep er mis bij Aleksandar Jankovic en Jacky Mathijssen?
"Dat is niet gemakkelijk te zeggen. Ik denk dat ons spel zowel bij Jankovic als bij Mathijssen wel goed was. Ik denk zelfs beter dan in de andere seizoenen, maar we waren gewoon niet efficiënt genoeg. Het zou nu maar al te gemakkelijk zijn om alle schuld in de schoenen van beide trainers te plaatsen. We moeten zeker ook naar onszelf kijken."

De spanning neemt toe. Oefent voorzitter Lambrecht ook druk uit op jullie?
"We weten sowieso dat die druk er is. We beseffen zelf maar al te goed in wat voor slechte positie we zitten. Het water staat ons tot aan de lippen. Dinsdag heeft de voorzitter ons voor de training nog eens op onze plichten gewezen."

Welke sfeer heerst er nu binnen de ploeg?
"Als de resultaten er niet zijn en als je weet dat de situatie niet goed is, dan weet je dat het geen vrolijke boel kan zijn. De sfeer is zeker niet slecht, maar ik denk dat de sfeer wel beter is bij ploegen die het goed doen. Het is wel niet zo dat iedereen met een beschuldigende vinger naar elkaar begint te wijzen."

Jullie hebben 12 punten? Blijven jullie nog geloven in het behoud?
"We geloven nog voluit in de redding. We moeten er ook gewoon in blijven geloven en er elke week voor gaan, te beginnen met vanavond. We proberen die eindronde te vermijden en volgens mij is dat ook mogelijk. We hebben daarvoor een veel te goede ploeg."

De middenvelder trekt het zich ook persoonlijk erg aan. "Ik speel al bij Lokeren sinds de pre-miniemen. En als ik dan zie hoe slecht we ervoor staan, dan valt dat erg zwaar. Het is ook moeilijk om thuis te komen en het voetbal helemaal los te laten. De situatie bij Lokeren blijft heel de dag door je hoofd spoken." (AN)

De selectie bij Lokeren:


Sulejman Smajic is geschorst.

Barry Boubacar, Carevic, De Pauw, Doll, Dupré, El Mouataz, Golan, Gueye, Lazic, Malki, Mbayo, Muharemovic, Overmeire, Perbet, Sokota, Strul, Tshilola Tshinyama, Tshimanga, Ziv.

De selectie bij Charleroi:

De wedstrijdkern werd nog niet meegedeeld door trainer Tommy Craig.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties