Boussoufa: “Brugs voetbal aangenaam om naar te kijken”

Wouter Laeremans
| 80 reacties
Boussoufa: “Brugs voetbal aangenaam om naar te kijken”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht voetbalt de laatste weken de pannen van het dak. Mbark Boussoufa is al heel het seizoen een van de steunpilaren van paarswit en dat zal tegen Club Brugge niet anders zijn. De kleine balvirtuoos heeft er zin in, maar zegezeker is hij niet.

De heenmatch was de laatste competitienederlaag van Anderlecht dit seizoen. Sinds die vierde oktober volgde een indrukwekkende reeks van twaalf wedstrijden zonder verlies. Gent was ondertussen de enige ploeg die een puntje kon afsnoepen van de fiere competitieleider.

 

“Toen in Brugge zat het niet mee. Club was goed en wij hadden veel blessures. Bij een gelijke stand misten we de 1-2 en kregen we aan de overzijde onmiddellijk een goal tegen. Vanaf dan is het mis gegaan”, herinnert Boussoufa zich. “Of we nu met revanchegevoelens zitten of niet, dat doet er niet zoveel toe. Dit is een topper en die wil je altijd winnen.”


Topper


“Het is een duel tussen de nummer één en de nummer twee, deze match draagt ook een lange geschiedenis mee, zeker in Vlaanderen. Een wedstrijd tussen twee titelkandidaten ook, al moet je Gent er ook zeker bij tellen. Redenen genoeg om te willen winnen.”

 

De mooie reeks doorzetten tegen Club Brugge is al een kleine stap in de goede richting, maar beslissend is het resultaat van woensdag nog niet. “Eender wie kan ons stoppen, alles kan in twee weken compleet veranderen. Drie, zes of negen punten voorsprong voor de play-offs, dat maakt eigenlijk niets uit”, weet de Marokkaan.

 

 “Het kan zo snel keren, zeker nu de Europa League er nog aan komt. Het komt er dus op aan om geconcentreerd te blijven en die resultaten te pakken, want de weg is nog lang.”


Nabil Dirar

Een resultaat tegen blauwzwart komt er niet vanzelf, want de ploeg heeft volgens de lichtvoetige aanvaller veel talent. “Natuurlijk, vooral hun offensieve kwaliteiten maken hen sterk. Kouemaha is echt een heel goede spits en ook jongens als Blondel, Dirar en Vargas kunnen het verschil maken.”

 

“Club speelt ook goed. Ik kijk af en toe graag eens naar een samenvatting van hun match, want ze willen echt voetballen.” Met Nabil Dirar heeft hij er een goede vriend rondlopen.”Ik ben altijd blij als Dirar een goede match speelt, maar tegen ons moet hij dat niet tonen (lacht).”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties