Interview Maertens: "Droom van fin de carrière bij Club"

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
Maertens: "Droom van fin de carrière bij Club"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Birger Maertens neemt vanavond na twee schorsingsdagen zijn plaats terug in het eerste elftal van Heracles Almelo. Tegen competitieleider FC Twente gaat hij de concurrentie aan met seizoensrevelatie Bryan Ruiz.

Heracles blijft na het gelijkspel op het veld van rechtstreeks concurrent Utrecht op de vijfde plaats in de Nederlandse Eredivisie. “De prestaties zijn dit jaar buiten verwachting”, zegt Birger Maertens, die zondag in de tribune zijn tweede schorsingsdag uitzat.


“De doelstelling voor het seizoen was om ons zo snel mogelijk van het behoud te verzekeren, maar nu we zo hoog geklasseerd staan, hebben we dat bijgesteld. We willen in die linkerkolom eindigen en mee strijden in de play-offs voor het Europees voetbal.”


Op zoek naar rust

Samen met Heracles neemt ook Birger Maertens een hoge vlucht in Nederland. De prestaties van de ex-speler van Club Brugge en voormalige Rode Duivel worden boven de Moerdijk hoog ingeschat.

“Ik heb veel geleerd in Nederland”, zegt Maertens, die twee jaar geleden de vertrouwde omgeving in Brugge verruilde voor het onbekende Almelo. “Sinds mijn vertrek ben ik veel rustiger en volwassener geworden. In Nederland wordt er helemaal anders gevoetbald en die stijl bevalt me wel.”


“Persoonlijk had ik na mijn periode bij Club Brugge die rust ook nodig. Ik had nood aan iets anders. Door de goede prestaties van Heracles begint ook hier de aandacht te komen en krijg ik veel appreciatie.”


Stap hogerop

Voor Maertens is Heracles zeker geen eindpunt. De verdediger wil aftasten waar zijn mogelijkheden liggen. En daarna is het tijd voor een terugkeer naar de oude liefde, Club Brugge.


“Ik lig nog een jaar onder contract”, aldus Maertens. “Mijn ambitie ligt nu bij Heracles, maar daarna wil ik een stap hoger op zetten. Voor een terugkeer naar België is het nog te vroeg. Ik ben nog maar 29 jaar.”


“Hopelijk kan ik mijn carrière afsluiten bij Club Brugge. Het is een droom om een afscheid te krijgen zoals Sven Vermant, maar ik besef dat het niet makkelijk zal worden.”

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties