Boussoufa: "Anderlecht had meer wil om te winnen"

Nico Wieme
| 20 reacties
Boussoufa: "Anderlecht had meer wil om te winnen"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Mbark Boussoufa bezorgde Anderlecht in de absolute slotseconden van de topper tegen Club Brugge de drie punten. De Marokkaan besefte dat de Bruggelingen het paars-wit moeilijk hebben gemaakt, maar vond bij zijn team meer wil om te winnen.

Met een magistraal doelpunt recht in de winkelhaak bezegelde Mbark Boussoufa het lot van Club Brugge. “Ik had het eigenlijk niet zo in mijn hoofd. Ik kreeg op links de bal van Jelle Van Damme, ik voelde Ivan Perisic in mijn rug komen en probeerde dan de Kroaat uit te kappen. Ik besloot dan maar mijn kans te wagen. De bal ging goed binnen.”

 

Meer wil om te winnen

 

“In het laatste halfuur hebben we alles op alles gezet. Anderlecht had op het einde meer wil om te winnen. Ik vond Club in ieder geval beter met zijn elven dan met tien. Toen gingen ze maar met één spits meer spelen”, aldus Boussoufa.

 

De Anderlechtmiddenvelder besefte dat Club het zijn team moeilijk had gemaakt. “Zij hebben het ons moeilijk gemaakt. Wij hebben tijdens de match zelfs twee keer van systeem moeten veranderen. Club speelde eigenlijk zoals Ajax.”

 

Kantelmomenten

 

Boussoufa zag twee redenen waarom paars-wit uiteindelijk toch nog het laken naar zich toetrok. “De rode kaart en het inbrengen van Nicolas Frutos waren kantelmomenten. Dat ik in de slotseconden nog de 3-2 lukte, was een droomscenario.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties