Matthys: “Dringend een reeks neerzetten”

Wouter Laeremans
| 4 reacties
Matthys: “Dringend een reeks neerzetten”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Grote ontgoocheling overheerste woensdagavond op het Lisp. Ook Tim Matthys had het moeilijk met de verloren twee punten en met de laatste resultaten. “Met meer concentratie moesten we zeven punten voorstaan.”

“We kregen veel kansen die normaal gezien altijd goal moeten zijn”, zucht Tim Matthys. “Als zo’n ballen binnen gaan, dan kan je de wedstrijd naar je hand zetten. Maken we de 1-0, dan gaan er nog twee of drie in.”

 

Een wedstrijd zonder goal, dat gebeurde dit seizoen nog niet vaak. “Ik denk dat het de eerste wedstrijd is da we niet scoren (het is de tweede, nvdr.). Hier schieten we niet veel mee op. Gelukkig zitten de voetbalgoden toch een beetje mee, want Eupen en KVSK United laten ook punten liggen.”

 

Maar Bergen deed dat niet en komt tot op drie punten van Lierse “We hebben zelf al enkele keren nagelaten om een kloofje te slaan”, weet de snelle flankspeler. “We kregen de mogelijkheden om de concurrenten achter ons te houden, maar op de cruciale momenten konden we dan niet winnen.”

 

“Dat is jammer, want zo laten we de andere ploegen terugkomen. Als je de wedstrijden bekijkt waar we met iets meer concentratie hadden moeten winnen, dan moet je gewoon zeven punten voorstaan. “

 

Reeks neerzetten

 

De Pallieters bleven al voor de derde keer steken op een puntendeling. “De laatste tijd hebben we het moeilijk om te winnen. Drie gelijke spelen, dat is hetzelfde als een keer winnen en tweemaal verliezen, dus dat is niet goed. De komende wedstrijden moeten we dringend een reeks neerzetten. Zaterdag tegen Brussels moeten we de drie punten gewoon thuis houden. “

 

Lierse houdt zijn lot wel nog volledig in eigen handen, want bijna alle topmatchen komen nog. “In die wedstrijden zullen we het moeten doen. Als je de rechtstreekse concurrenten verslaat, dan doe je altijd een goede zaak.”

 

“Maar dit seizoen is het ons nog niet gelukt om te winnen tegen een ploeg uit de top-zes, dat zegt genoeg”, legt Matthys de vinger op de wonde. “Daar moeten we dringend verandering in brengen, want door toppers te winnen en de concurrenten op drie punten te zetten, word je kampioen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties