Mbokani: "Ze blesseren mij met opzet"

Gert-Jan Weyters
| 18 reacties
Mbokani: "Ze blesseren mij met opzet"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Dieumerci Mbokani is niet te spreken over de Belgische verdedigers. In HNB laat hij zelfs optekenen dat de verdedigers hem bewust willen blesseren.

Dieumerci Mbokani liep vorige week in de wedstrijd tegen KV Mechelen een enkelletsel op en het is niet zeker als hij in de Waalse derby tegen Charleroi wel aan de aftrap komt. "De trainer beslist, maar het lijkt me logisch dat ik speel. Desnoods doe ik dat met een inspuiting. De opwarming zal veel duidelijk maken", aldus Mbokani in HNB.

De Congolees beseft dat hij door zijn speelstijl niet de meest geliefde tegenstander is voor de verdedigers. "Het klopt dat ik moeilijk van de bal ben te zetten. Maar ik moet vaststellen dat ze er vaak invliegen om mij te blesseren. Dan is er toch een verschil met die fase op Arsenal (Thomas Vermaelen tackelde toen Mbokani)."

Het is voorlopig niet het seizoen van Standard en dat ook niet van Mbokani. De spits weet dat zijn productie de hoogte in moet. "Ik moet veel werken voor het team, dat heeft gevolgen voor mijn aantal doelpunten. Er zitten ook altijd twee, drie verdedigers op mijn huid. Al bij al is het toch te weinig tot nu toe. Je zou het mij niet nageven, maar soms zit ik daar toch mee. Als ik thuis kom zit ik me af te vragen waarom het zo liep."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties