Suarez: “Ik moet een man zijn”

Wouter Laeremans
| 21 reacties
Suarez: “Ik moet een man zijn”
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Mathias Suarez kampt al een tijdje met een mindere vorm, maar tegen Club Brugge bleek hij een gouden wissel. Samen met zijn Argentijnse spitsbroeder Nicolas Frutos zorgde hij voor de gelijkmaker.

“Ik ben ingevallen met veel zin om te spelen. Ik wou winnen en dat is gelukkig ook gelukt. Elke keer als ik mag spelen, wil ik de ploeg iets bijbrengen. Ik sta ten dienste van de het team en daarom ben ik blij met mijn assist.”

 

“Ik zag Frutos en Romelu (Lukaku) naar de kleine rechthoek komen”, legt Suarez uit wat er door zijn hoofd ging. “Ik gaf een lage center in de hoop dat een van de twee er bij zou kunnen. Gelukkig gebeurde dat ook, ik ben blij dat Frutos nog eens scoorde. We bleven maar schreeuwen, omdat het de gelijkmaker was. We werden allemaal gek (lacht).”

 

Suarez begon goed aan het seizoen, met als hoogtepunt de dubbele confrontatie met Lyon. Toen was iedereen vol lof over de Argentijn, maar daarna ging het bergaf met zijn prestaties. “Ik heb er geen verklaring voor, het lukt gewoon minder goed. Hopelijk gaat het snel voorbij. Het probleem is zeker niet mentaal, want ik voel me goed in mijn vel hier bij Anderlecht. Voetbal is nu eenmaal geen exacte wetenschap.”

 

De spits weet dat hij veel beter kan. “Om terug in vorm te raken moet ik gewoon spelen. Me eerst 100 procent geven op training en dan hopen op een kans. Die moet ik dan met beide handen grijpen om me te tonen op het veld.”

 

Problemen aanpakken

 

Ariël Jacobs gaf eerder aan dat hij nog steeds gelooft in de kwaliteiten van de jonge spits. “Zijn vertrouwen doet me deugd. Soms vlieg ik na een mindere prestatie wel wat snel uit de ploeg. Maar dat is het leven van een profvoetballer. Een slechte actie kan je hier een plaats kosten.”

 

Ook vorig seizoen zat het wat tegen bij de jonge Argentijn en kreeg hij last van heimwee. Nu voelt hij zich wel op zijn gemak in België. “Daar ben ik volwassen in geworden. Ik moet een man zijn. Problemen moet je aanpakken en er niet voor wegvluchten.”

 

De 21-jarige aanvaller heeft er nooit aan gedacht om elders meer speelkansen te zoeken, bijvoorbeeld door een uitleenbeurt. “Ik wil bewijzen dat ik het waard ben om dit shirt te dragen. Ik denk alleen aan Anderlecht. Ik weet ook dat ik in een kampioenenploeg speel, daarom aanvaard ik de beslissingen van de trainer. We hebben iedereen nodig en de ploeg moet één zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties