Palermo pakt in extremis de zege

Wouter Laeremans

De nummer zes uit de Serie A win in eigen huis met 2-1 van Parma. De middenmoter plooide pas in de slotminuten. Door de zege springt Palermo over Juventus naar de vijfde stek, al kan de Oude Dame dat vanavond ongedaan maken.

Palermo liet tot de zestigste minuut na om te scoren, maar kon uiteindelijk de verdediging van Parma doorbreken. Cavani zette zijn achterhoofd tegen een scherpe vrije trap van Miccoli en zag zijn kopbal aan de verste paal binnengaan.

Parma was niet van slag door de tegentreffer en kwam tien minuten later op gelijke hoogte. De jonge Franse spits Biabiany verraste de verdediging van Palermo op snelheid en legde simpel naast de grabbelende Sirigu binnen.

Drie minuten voor affluiten viel de verlossende goal voor de thuisploeg. De ingevallen Fabio Simplicio zette de 2-1 eindstand op het bord.