Geraerts: "Weer rood voor Club: hier zit meer achter"

Nico Wieme
Geraerts: "Weer rood voor Club: hier zit meer achter"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Karel Geraerts was er niet over te spreken dat hij op Zulte Waregem met rood van het veld gestuurd werd. Voor Club is het al de derde rode kaart in de drie voorbije uitmatchen. “Dit kan geen toeval meer zijn”, aldus Geraerts.

“Tot aan die rode kaart was het nochtans een mooie match”, zei Karel Geraerts na afloop van de match. “Het tempo lag hoog en er werd snel omgeschakeld. De 1-1 is terecht gezien het wedstrijdverloop. Voor de pauze hadden we het moeilijk, daarna was er meer evenwicht.”

 

“Dacht dat ik geel kreeg”

 

Wat gebeurde er bij die rode kaart? “Ernest Nfor dribbelde zich voorbij enkele Clubspelers, maar speelde dan de bal te ver voor zich uit. Ik tackelde en de scheids floot. Ik dacht eerst dat ik geel kreeg en daarom bleef ik staan. Tot Stijn Stijnen me zei dat ik van het veld moest. Ik geraakte door het dolle heen. De volgende keer laat ik mijn tegenstander gewoon lopen.”

 

Daarna sprak Geraerts duidelijke taal. “Ik zou een bom kunnen gooien. Dit is al de derde keer op rij dat Club rood krijgt in een uitmatch. Eén keer kan gebeuren, een tweede keer ook, maar drie keer is te veel. Hier zit meer achter. Mijn geldgebaar was er misschien over, maar dat gebeurde in het heetst van de strijd.”

 

Beelden

 

Wat heeft Geraerts tegen de ref gezegd? “Ik zei hem op het terrein dat het een schande was dat ik rood kreeg. Hij zei mij dat ik maar beter snel naar binnen kon gaan. Na afloop van de match heb ik hem gevraagd om samen naar de beelden te kijken. Hij bleef echter bij zijn standpunt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties