Nys: “Club toont geen ambities voor de eindronde”

Wouter Laeremans
| 24 reacties
Nys: “Club toont geen ambities voor de eindronde”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Patrick Nys, hulptrainer bij FC Brussels, ziet zijn club een goed seizoen draaien. Vooral in de laatste weken ging het goed en dat leverde de Brusselaars een voorlopige zesde plaats op. Toch twijfelt hj aan de ambities van de club.


Eerste klasse is duidelijk geen doel meer voor FC Brussels. De eindronde ligt binnen handbereik, maar die heeft geen prioriteit. Anders laat je een speler als Lutula nooit testen in China op het moment van de topper tegen Lierse. Dat vindt ook Patrick Nys.

 

“Dat het bestuur toch zijn fiat heeft gegeven vorige vrijdag om Lutula te laten vertrekken voor een test bij een Chinese club, toont aan dat ze geen uitgesproken ambities heeft voor de eindronde”, zegt de hulptrainer in Het Laatste Nieuws.

 

“Anders laat je een speler, die heel belangrijk is voor de groep, niet gaan. Sportief was de afwezigheid van Lutula in Lierse trouwens een serieuze aderlating. Onze Rwandese spits is toch iemand die weegt op een verdediging. Bovendien zorgt hij er daardoor voor dat er minder druk op het middenveld en de eigen defensie komt.”

 

Aan de andere kant begrijpt Nys de situatie wel. “Net zoals vele andere clubs heeft Brussels het niet breed en is elke financiële injectie welkom", legt Nys uit. "Eind dit seizoen is Lutula trouwens transfervrij. In die zin kan ik de gedachtegang van de voorzitter goed volgen. Als Lutula nu vertrekt, kan de club er nog iets voor krijgen. En zelfs als je Lutula houdt tot het einde, betekent dat ook nog geen garantie dat je als club sowieso aan de eindronde zal deelnemen.”

 

Van het behoud is de club zo goed als zeker. Het verschil met de degradatieplaatsen bedraagt veertien matchen voor het einde twaalf punten. De ex-doelman schat dat Brussels nog zeven punten nodig heeft om er zeker in te blijven.

 

Hervorming tweede klasse

 

Over de toekomst van zijn club wil Nys niet veel praten, maar hij heeft wel een mening over de competitie. “Ik weet wel dat tweede klasse zo snel mogelijk moet hervormd worden, maar vooral financieel aantrekkelijker moet gemaakt worden. Als Lierse straks géén kampioen wordt, dan zou dat voor die club een catastrofe zijn.”

 

“Zoveel investeringen gedaan en dan niet promoveren. Echt, ik zou niet graag in de schoenen staan van die mensen mocht het in extremis alsnog fout gaan”, is de ex-speler van de Pallieters bezorgd. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties