Beerschot-hooligans moeten zich gaan verantwoorden in Nederland

Ward Callens
Beerschot-hooligans moeten zich gaan verantwoorden in Nederland
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Nederlandse politie heeft gevraagd om de Germinal Beerschot-supporters uit te leveren die betrokken waren bij de geweldplegingen voor de afgelaste vriendenwedstrijd tegen het Nederlandse NEC afgelopen zomer.

Donderdag zijn in Antwerpen vijf verdachten aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging, zware mishandeling, diefstal met geweld en vernieling op 18 juli 2009. De feiten deden zich voor in het Nederlandse Groesbeek, voor de oefenwedstrijd tussen NEC en Germinal Beerschot.

De verdachten zijn door de Belgische autoriteiten aangehouden op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie. Verwacht wordt dat ze binnen tien dagen aan de Nederlandse politie zullen worden overgeleverd. Het openbaar ministerie in Nederland eist in totaal 12 jaar gevangenisstraf.

De amokmakers zullen verhoord worden over hun aandeel in de vechtpartijen en vernielingen in Groesbeek. Daar zou op 18 juli 2009 een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld worden tussen NEC en Germinal Beerschot, maar die match werd afgelast wegens ongeregeldheden.

Aanhangers van de bezoekende ploeg vielen kort voor de wedstrijd de hooligans van NEC aan.In en rond het stadion werden tal van vernielingen aangericht. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties