Sparta stunt bij PSV, Twente nadert

Manuel Gonzalez

Sparta Rotterdam heeft voor een verrassing gezorgd in de Nederlandse eredivisie. Het pakte een punt op verplaatsing bij leider PSV.

De Eindhovenaren waren nochtans via Bakkal (foto) al voor het kwartier op voorsprong gekomen en leken een rustige namiddag te gaan beleven. Maar de leider kon de voorsprong niet uitdiepen en zo bleef het gevaarlijk tot op het einde. En die vrees kwam ook uit want in de absolute slotfase scoorde Poepon de gelijkmaker. Een doodse stilte overviel het Philipsstadion in Eindhoven. Onze landgenoot Timmy Simons bleef de hele partij op de bank.

Twente profiteerde optimaal van de misstap van titelconcurrent PSV. Het won in eigen huis met 1-0 van Willem II, al was het een moeizame zege. De ban werd pas gebroken in de 54ste minuut met een goal van Wisgerhof

Ook Ajax sluipt twee punten korter bij PSV. Het won makkelijk met 4-0 in eigen huis van Vitesse. De Jong, Suarez en een eigen doelpunt van Verhaegh zorgden na amper 27 minuten al voor een ruime 3-0 voorsprong. In de tweede helft kon opnieuw De Jong de score nog uitdiepen. Vertonghen speelde de hele wedstrijd voor de Amsterdammers.

Door het gelijkspel van PSV nadert FC Twente tot op één punt. Ajax staat derde met 55 punten en telt zeven punten minder dan de lampenclub.