Club Brugge: "Nog nooit zo'n pesterijen meegemaakt"

Anthony Van der Planken
| 63 reacties
Club Brugge: "Nog nooit zo'n pesterijen meegemaakt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge speelt vanavond in Valencia om een plekje in de 1/8e finales van de Europa League. De Spanjaarden zijn er na de 1-0-nederlaag in Brugge duidelijk niet gerust op, zo bewijzen de talrijke pesterijen die Club gisteren ondervond in Valencia.

Eigenlijk begon het al meteen na de 1-0 in Brugge. Toen al stelde Valencia-coach Unai Emery zich bijzonder arrogant op door de nederlaag af te wimpelen als een "accident de parcours" en luidop te stellen dat zijn club thuis alles wel zou rechtzetten.

Ook de daaropvolgende dagen bleek dat Valencia de nederlaag in Brugge heel moeilijk kon verteren. Blauw-zwart nam talrijke keren contact op met de Spaanse club om onder meer de trainingen en de persconferentie in het Mestalla-stadion te regelen. Het kreeg echter nooit antwoord. Pas na contact opgenomen te hebben met de UEFA, liet Valencia plots van zich horen.

Toen Club Brugge gisteren aankwam op de luchthaven van Valencia, was het opnieuw prijs. Terwijl alle passagiers van de vlucht hun bagage snel kregen, stonden de spelers van blauw-zwart ruim drie kwartier te wachten op hun koffers. Nochtans was het allesbehalve druk op de luchthaven en was er ook geen staking van het personeel. Toen de spelers uiteindelijk zonder bagage dreigden te vertrekken, kwam die plots van de band gerold.

Ook in het Hilton-hotel, nochtans geen onbekende naam, liet het personeel zich van zijn kleinste kant zien. Club Brugge had voor afreis naar Valencia gevraagd om alle spelers op dezelfde verdieping te leggen. Hilton zegde toe, maar gisteren bleek dat plots onmogelijk. Toen de spelers uiteindelijk aan tafel wilden schuiven in het hotel, bleken er plots vijf borden te missen. Borden die een halfuurtje later wél op tafel stonden. Pas na heel wat vertraging kregen ook die laatste vijf personen hun eten voorgeschoteld.

Geen toeval, zo meent Club Brugge. "Ik heb veertien jaar ervaring en heb al meer dan zestig Europese wedstrijden meegemaakt", stelt general manager Filips Dhondt in HLN. "Maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. We hebben in ieder geval de UEFA op de hoogte gebracht en een rapport laten opstellen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties