Lukaku: "Zo veel mogelijk leren uit deze ervaring"

Steurbaut Kersten
| 13 reacties
Lukaku: "Zo veel mogelijk leren uit deze ervaring"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Romelu Lukaku mag tevreden terugblikken op zijn debuut bij de Rode Duivels. Vooral in de eerste helft liet de 16-jarige spits een goede indruk na. Een doelpunt zat er net niet in voor de topschutter in de Jupiler Pro League.

Romelu Lukaku in Wonderland. Zo wordt het verhaal van de 16-jarige zwarte parel bij de Rode Duivels wel eens omschreven. Meestal geef je dan zelf de ogen de kost. Niet zo bij de nuchtere en gedreven Lukaku. De jonge spits zorgde er tegen Kroatië voor dat de vizieren op hem gericht stonden. Zijn verdedigers verloren hem geen seconde uit het oog, al was dat zelfs voor ervaren jongens als Simunic niet altijd genoeg.

Paal

Want bijna zag Lukaku zijn prestatie beloond met een doelpunt. Vedran Runje en de paal verhinderden echter dat zijn ster nog hoger aan het Belgische – en binnenkort internationale – voetbalfirmament ging schitteren. Aan de ene kant jammer, aan de andere kant misschien wel een goede zaak om Lukaku niet te veel de hemel in te prijzen.

“Ik ben heel blij met deze ervaring”, reageert Lukaku. “Mijn eerste helft was goed. Na vijf minuten zat ik al meteen in de wedstrijd. In de tweede helft was ik heel moe. Spijtig dat we de kansen niet kunnen afmaken, want ik had graag begonnen met een zege. Dat moet een les zijn voor de volgende keer.”

Lukaku wordt van camera tot camera gevoerd, maar blijft ook na zijn geslaagd debuut de voetjes op de grond houden. “Deze wedstrijden zijn heel belangrijk voor mij. Het is anders dan in de competitie. Als jonge speler krijg je niet zoveel kansen om matchen op dit niveau te spelen. Ik probeer er uit te leren en ervaring op te doen om nog zoveel mogelijk beter te worden.”

Anderlecht

Bondscoach Dick Advocaat sprak Lukaku na de wedstrijd ook nog even toe. “Hij heeft gezegd dat ik zo moet blijven verder doen en geconcentreerd blijven. Maar nu moet ik terug eerst presteren bij Anderlecht. Daarna kan ik terug aan de nationale ploeg denken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties