Stijnen: "Club verlaat je niet zomaar"

Manuel Gonzalez
| 53 reacties
Stijnen: "Club verlaat je niet zomaar"
Foto: © SC

Stijn Stijnen stond de laatste tijd veel in de belangstelling met zijn schitterende prestatie in Valencia, de perikelen rond de Rode Duivels en de vrijwillige vijfde gele kaart van het seizoen in Sint-Truiden.

"Als je in Valencia zo een prestatie neerzet, geeft dat voldoening. Maar op Sint-Truiden vond ik het even belangrijk. Voor een sportman zelf maakt dat niet zoveel verschil. Al krijg je door die match in Valencia natuurlijk wel meer aandacht van de buitenwereld", aldus Stijnen in Sport/VM.

"Vijf jaar geleden keepte ik een goede match tegen Juventus. Was het toen verkeerd gelopen voor mij, dan zat ik hier nu niet. Dat was een kantelmoment. Ze zeggen wel dat je in zo een eerste wedstrijd niks te verliezen hebt, omdat je een nobele onbekende bent, maar eigenlijk heb je net alles te verliezen in zo'n partijen."

"In Valencia was het super, 50.000 mensen willen iets en elke keer kan je er een stokje voorsteken. Dat is macht. Dat geeft je de stimulans om het nog beter te doen. Dan groei je en ga je tot aan het plafond."

"Zo"n goede Europese campagne had ik echt niet verwacht. Dat heeft ons echt geholpen. Deze groep is in staat geweest om talent om te zetten naar resultaat."

"We hebben de zaken van onze trainer goed opgepikt. Maar je kan er niet rond dat er met Hoefkens, Perisic, Kouemaha, Donk toch ook belangrijke transfers zijn gebeurd die het niveau omhoog hebben getild."

"Ik had nooit verwacht dat we nu nog de enige uitdager voor Anderlecht in de titelstrijd zouden zijn. Zo zie je maar, dat als je ergens voor wil gaan, je er ook moet in geloven."

"We moeten ook eerlijk toegeven dat Jacky Mathijssen met twee derde plaatsen het maximum uit deze groep heeft gehaald. Hij heeft goed werk geleverd."

"Ik kan me goed voorstellen dat ik bij Club mijn carrière afsluit. Ik heb niet het gevoel dat Gert Verheyen of Dany Verlinden iets gemist hebben in hun carrière. Club Brugge is niet iets wat je zomaar in de steek laat voor het eerste het beste. Ik voel me hier heel op mijn gemak. Club is een echte volksclub. Een topclub die volks is, dat kom je niet vaak meer tegen."

"Heerenveen zei me wel iets, maar dat was vooral omdat Sollied er trainer was. Rubin Kazan was de jackpot geweest. Dan moet je de knop omdraaien en geen emoties tonen, want daar stel je bij wijze van spreken de toekomst van je kleinkinderen veilig. Als Lecce terug naar de Serie A zou promoveren, wordt mijn familie gek, zeker als ze mij een aanbod zouden doen, want mijn moeder is er geboren. Maar ik zou er niet gek van worden."

"Bij Club kan ik met een fris hoofd voetballen. Dat de Rode Duivels een afgesloten hoofdstuk zijn was een weloverwogen keuze. Ik heb nu rust gevonden en kan bij Club mijn ding doen. Ik voel me hier goed. Brugge betekent iets voor mij. Ik ben trots dat mijn dochter hier geboren is en de naam van deze stad op haar paspoort staat." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties