Standard en Essevee strijden om laatste play-offticket

Standard en Essevee strijden om laatste play-offticket
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem en Standard strijden op de laatste speeldag om het laatste play-offticket. KV Kortrijk en Sint-Truiden zijn wel al zeker van de kampioenschapsplay-offs.

Zulte Waregem - Standard biedt altijd spektakel, en met een play-offticket als inzet keek voetbalminnend België reikhalzend uit naar de wedstrijd. Zulte Waregem opende al na een minuut de score via Chevalier. Een kwartier voor tijd redde Witsel het vel van de landskampioen door de gelijkmaker aan te tekenen. In een knotsgekke slotfase kreeg vooral Zulte Waregem nog een aantal wenkende kansen, inclusief een bal die langs de doellijn rolde in de slotseconden, maar het bleef bij 1-1. Zulte Waregem start met twee punten voorsprong aan de laatste speeldag en trekt volgende week naar het al uitgespeelde KV Mechelen. Standard ontvangt op hetzelfde moment AA Gent.

Door het gelijkspel aan de Gaverbeek kon Sint-Truiden zich kwalificeren voor play-offs 1. Sidibe en Onana zorgden voor een 2-0-zege tegen Germinal Beerschot.

Ook KV Kortrijk plaatste zich voor de kampioenschapsplay-offs na een vlotte zege tegen Lokeren. Bij de rust stond het al 3-1 na twee doelpunten van Ibou, eentje van De Beule en een tegentreffer van Leko. Lokeren is nog steeds niet gered en start met één punt voorsprong op Roeselare aan de slotspeeldag.

Met al het play-offgeweld zouden we bijna de prestaties van de enige twee overgebleven titelpretendenten vergeten. Anderlecht won thuis met 2-0 van Racing Genk dankzij goals van Lukaku en De Sutter. Club Brugge had meer moeite met Roeselare en kon pas in de slotfase met 1-0 winnen. Kouemaha scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

Door de nederlagen van Lokeren en Roeselare is Charleroi zeker gered, ondanks een nederlaag in Gent. De Buffalo's wonnen voor het eerst in 2010 dankzij doelpunten van Lepoint en Coulibaly. Ederson had nochtans de score geopend: 2-1.

Westerlo tenslotte won in de slotminuut met 2-1 van Cercle Brugge. Mravac scoorde de beslissende goal. Lilliu en Foley scoorden de andere doelpunten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties