Samy: "Lierse is niet betrokken in deze zaak"

Steurbaut Kersten
| 46 reacties
Samy: "Lierse is niet betrokken in deze zaak"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lierse heeft dinsdagmiddag op een persconferentie gereageerd op het artikel in P-magazine. Daarin staat dat de tweedeklasser opnieuw betrokken is bij een omkoopschandaal. De club zet speler Peter Bojovic wel op non-actief.

Lierse-eigenaar Maged Samy haalde zwaar uit naar P-magazine, dat op zijn cover uitpakt met de titel ‘Lierse onder verdenking’. In het artikel wordt alleen Petar Bojovic geviseerd.

Eén speler verdacht

“De club Lierse is niet betrokken in deze zaak”, foetert Samy. “Er is één speler verdacht, de club niet. Onze club wordt beschadigd door dit verhaal, maar we zullen er sterker uitkomen.”

De betrokkenheid van Bojovic wordt onderzocht. De speler wordt door Lierse voorlopig op non-actief gezet. Opvallend detail: Bojovic mocht vorig jaar op een basisplaats rekenen, maar kwam dit seizoen alleen in de bekerwedstrijd op Standard in actie. Vorige maand trok de Serviër naar China om er te gaan testen.

Samy verzekerde dat Wadi Degla zich niet zal terugtrekken als investeerder. “Het is niet omdat één lid van een familie iets fout doet, dat je de familie moet verlaten. Ik blijf in deze club geloven en de aantijgingen zullen de spelers sterker maken om Lierse terug te brengen naar waar het thuishoort.”

Twijfels

Technisch directeur Herman Helleputte heeft vragen bij de betrouwbaarheid van het artikel. “Bojovic heeft inderdaad fouten gemaakt in die wedstrijd tegen Beveren, maar als geen enkele speler fouten maakt, dan stonden we nu los eerste”, aldus Helleputte.

“En tijdens de tweede verdachte wedstrijd tegen Antwerp zat hij zelfs niet op de bank. Als alleenstaande speler ljkt het mij dan moeilijk om een wedstrijd te beïnvloeden. En er zijn geen aanwijzingen dat andere spelers betrokken zijn. Deze namiddag komt de groep samen voor de training. We zullen hen toespreken en zeggen dat niemand onder verdenking staat.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties