Bölöni riskeert zes maanden schorsing

Ward Callens
| 8 reacties
Bölöni riskeert zes maanden schorsing
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Laszlo Bölöni moest woensdag voor de controlecommissie van de voetbalbond verschijnen. De ex-Standard-trainer moet zich verantwoorden omdat hij op 21 november een dopingcontroleur uit de kleedkamer stuurde. Op 31 maart volgt de uitspraak.

Op 21 november 2009 verloor Standard met 2-1 op het veld van AA Gent. Na die wedstrijd kreeg de landskampioen het bezoek van een dopingcontroleur van de Vlaamse Gemeenschap. Laszlo Bölöni zette de controleur buiten. Nadien zou hij zich wel geëxcuseerd hebben en kon de dopingcontrole alsnog plaatsvinden.

Woensdag moest de Roemeense trainer zich gaan verantwoorden bij de KBVB, hij liet zich hiervoor bijstaan door sportadvocaat Johnny Maeschalck. Het bondsparket eiste een schorsing van zes maanden voor Bölöni als de feiten bewezen kunnen worden. Niets wijst er echter op dat de oefenmeester de dopingcontrole moedwillig heeft tegengewerkt.

Op 31 maart doet de controlecommissie een uitspraak in de zaak. Ook het Gentse parket onderzoekt of het een burgerlijke zaak kan opstarten tegen Bölöni wegens het hinderen van een ambtenaar in functie. Mocht het zover komen, riskeert hij een gevangenisstraf van zes maanden tot vijf jaar, weet HNB.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties