Mpenza opnieuw trefzeker

Philippe Crols
| 0 reacties
Mpenza opnieuw trefzeker
Foto: © SC

Emile Mpenza lijkt weer naar een goed niveau toe te groeien. Net als vorige week was onze landgenoot opnieuw trefzeker voor Sion. In Rusland boekte Nicolas Lombaerts een zege.

Emile Mpenza (foto) scoorde vorige week nog een hattrick en ook afgelopen zaterdag was hij dus weer belangrijk voor het Zwitserse Sion. De Belg speelde heel de wedstrijd tegen Basel en bezorgde zijn team tien minuten voor tijd een 2-2-gelijkspel. Het was voor Mpenza zijn dertiende van het seizoen. Sion heeft nog altijd kans om een Europees ticket af te dwingen.

Ook Nicolas Lombaerts scoorde vorige week, maar zaterdag kon hij dat kunstje niet herhalen. De Belg won wel met Zenit van Dinamo Moskou (1-2) en telt zeven op negen. Lombaerts speelde heel de match.

In Roemenië boekte het Universitatea Craiova van Pieter Merlier een bijzonder belangrijke zege op bezoek bij topclub Dinamo Boekarest. Een goal in de laatste minuut bezorgde Craiova de volle buit. Merlier bleef op de bank, maar ziet zijn team wel een goede zaak doen in de degradatiestrijd.

Hibernian knoopte nog eens aan met een zege (1-3 bij Falkirk), maar Yves Ma-Kalambay zat niet in de kern.

Sevilla, met nieuwe coach, maar nog altijd zonder Tom De Mul, verloor kansloos bij Villarreal (3-0) en zit in een gigantische dip.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties