Vertonghen en Mertens scoren (video)

Philippe Crols
| 2 reacties
Vertonghen en Mertens scoren (video)
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De titelstrijd in Nederland blijft spannend. Jan Vertonghen hield Ajax in het zog van Twente door tweemaal te scoren. In de strijd om plaats vijf scoorde Dries Mertens een belangrijke goal voor Utrecht, maar AZ heeft wel de beste papieren.

Door drie goals van Bryan Ruiz zette Twente concurrenten Ajax en PSV zaterdag al onder druk. Geen van beide teams liet zich echter schuren. Ajax won thuis van Groningen (zonder de geblesseerde Sepp De Roover) met 3-0. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen (foto) maakten na een weekje schorsing hun wederoptreden en hielden de nul. Vertonghen deed zelfs meer dan dat, hij scoorde ook nog tweemaal.

Vertonghen kopt de 1-0 en 3-0 binnen.

PSV pakte de volle buit bij VVV Venlo. Bij VVV stond Ruud Boffin voor het eerst in de basis onder de lat. Hij speelde net als Ken Leemans de hele wedstrijd. Kevin Van Dessel werd na 45 minuten vervangen en Kevin Begois zat niet in de kern. Timmy Simons mocht voor de tweede maal op rij starten bij PSV. Stijn Wuytens bleef op de bank en Funsu Ojo zat niet in de kern. De Eindhovenaren wonnen met 2-4. 

Met nog vijf wedstrijden te gaan, heeft Twente vijf punten meer dan PSV en vier meer dan Ajax.

Dembélé knalt tegen de paal, AZ wint

AZ heeft afgelopen weekend een uitstekende zaak gedaan tegen Heracles met het oog op de vijfde plaats. De ploeg uit Almelo, met Birger Maertens negentig minuten op het veld, speelde dan wel zeer goed, het verloor met 3-2 in Alkmaar. Dick Advocaat zette bij AZ voor het eerst sinds lang nog eens drie Belgen in het team. Gill Swerts mocht door de schorsing van Kew Jaliens opdraven als rechtsachter en ook Maarten Martens en Moussa Dembele startten. Alleen die laatste maakte de wedstrijd niet vol. Hij kwam in het begin van de match onzacht in aanraking met de doelpaal en werd na een uur vervangen.

Dembele komt onzacht in aanraking met de paal.

Utercht springt na zijn zege tegen RKC over Heracles naar plaats zes. Bij Utrecht opende Dries Mertens de score en gaf Jan Wuytens de assist voor de tweede goal. Het werd 2-0. Wuytens en Mertens speelden heel de wedstrijd, Hans Somers zat voor het eerst sinds lang nog eens in de kern, maar speelde niet. Kevin Vandenbergh werd niet geselecteerd. Bij RKC speelde Benjamin De Ceulaer heel de match en werd Alexandre Di Gregorio (gele kaart) in de loop van de match vervangen. Gerard Lifondja zat niet in de kern.

Mertens krult de 1-0 binnen, Wuytens geeft met een kopbal de assist voor de 2-0.

Vleminckx vergeet Feyenoord te nekken

Feyenoord leek lang zeker van plaats vier, maar na een 0-0-gelijkspel bij NEC voelt het AZ in de nek. bij de club uit Nijmegen speelde Bjorn Vleminckx een opvallende wedstrijd. Hij miste enkele goede kansen en kreeg onder andere in de laatste seconde de kans om zijn team alsnog de zege te bezorgen.

Hoe ziet de strijd om plaats vijf er nu uit? Feyenoord staat vierde (52 punten) en heeft nog een wedstrijd minder gespeeld ten opzichte van de concurrentie. AZ heeft 51 punten, Utrecht telt 48 punten, Heracles 46.

Belgisch Roda wint

In de middenmoot nog geen Brian Vandenbussche of Kenny Steppe bij Heerenveen. De Friese club verloor zaterdag van het Belgisch getinte Roda JC met 4-2. Davy De Fauw en Laurent Delorge begonnen aan de wedstrijd. Die eerste miste na een halfuur, bij een 2-0-voorsprong, een strafschop. Delorge werd na een uur gewisseld door Jeanvion Yulu-Matondo. Ook Arnaud Sutchuin kwam na zestig minuten in het team en kreeg nog een gele kaart. Bram Castro en Vincent Lachambre bleven op de bank. Cliff Mardulier, Kenneth Staelens, Kris De Wree en Jamaique Vandamme zaten niet in de kern van Harm Van Veldhoven.

Onderaan verloor Willem II de degradatietopper op bezoek bij Vitesse. Christophe Gregoire bleef bij de Tilburgers negentig minuten op de bank, Bart Biemans speelde heel de match. Aan de overkant viel Onur Kaya na een uur in. Het stond toen 1-1 en uiteindelijk werd het 2-1.

Willem II houdt voorlopig alleen RKC achter zich, maar houdt Sparta en ADO Den Haag nog wel in het vizier. ADO, met Timothy Derijck heel de match op het veld, verloor vrijdag al met 3-0 bij NAC.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties