Van Nistelrooy: "Het was een strafschop"

Ward Callens
| 17 reacties
Van Nistelrooy: "Het was een strafschop"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ruud Van Nistelrooy had donderdag een groot aandeel in de overwinning van HSV op Standard. De aanvaller nam het tweede Duitse doelpunt voor zijn rekening. "Ik heb mijn ding gedaan", zei de Nederlander nadien.

Volgens Ruud Van Nistelrooy had HSV recht op een penalty toen de aanvaller al na negen seconden werd neergehaald in het strafschopgebied. “Ja, ik denk dat het een strafschop was”, meent de 33-jarige spits. “Maar het was nog erg vroeg in de wedstrijd en als de scheidsrechter het had gezien dan zou hij wel gefloten hebben.”

Standard kwam via Dieumerci Mbokani wel op voorsprong in de Nordbank Arena, maar nog voor rust zette HSV orde op zaken. “Na de 0-1 zijn we blijven voetballen en hebben we het voor rust nog goed kunnen maken”, zegt Van Nistelrooy. “We hebben laten zien dat we goed voetbal kunnen spelen. Ik heb mijn ding gedaan en ben blij met het doelpunt.”

“Het was geen eenvoudige situatie voor ons”, vervolgt de Nederlander. “Eerst de nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach en dan nu snel een tegendoelpunt. We hebben snel een antwoord kunnen geven, dat zegt ook iets over het moraal van het team.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties