Portsmouth degradeert na zege West Ham

Ward Callens
| 4 reacties
Portsmouth degradeert na zege West Ham
Foto: © SC

Portsmouth is zaterdag gedegradeerd naar The Championship. De zege van West Ham op Sunderland heeft als gevolg dat de club van Anthony Vanden Borre niet meer weg kan geraken uit de onderste drie plaatsen in de Premier League.

Dat Portsmouth dit seizoen degradeert uit de Premier League, kan nauwelijks een verrassing genoemd worden. Pompey vertoeft al een heel seizoen in de staart van het klassement en kreeg bovendien heel wat financiële tegenspoed te verwerken. De schuldenberg van Portsmouth wordt geraamd op zo'n 68 miljoen euro. De club werd daarom onder curatele geplaatst. Ook moest het al negen punten inleveren.

Een klein lichtpuntje in het rampseizoen van Portsmouth is het bereiken van de halve finales van de FA Cup. Zondag treedt het daarin aan tegen Tottenham Hotspur.

Burnley mag dan weer blijven hopen van een verlengd verblijf in de Premier League. De voorlaatste in de stand ging zaterdag met 1-4 winnen bij Hull City. Beide clubs tellen nu 27 punten, maar Burnley heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties