Anderlecht kan titel in Jan Breydel vieren

Nico Wieme
| 61 reacties
Anderlecht kan titel in Jan Breydel vieren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het puntenverlies van Club Brugge tegen AA Gent kan de West-Vlamingen komende zondag zuur opbreken. Dan komt Anderlecht op bezoek in het Jan Breydelstadion en de kans is niet ondenkbeeldig dat de Brusselaars een feestje bouwen bij hun rivalen.

Zondag staat in Brugge de topper geprogrammeerd tussen Club Brugge en Anderlecht. De kloof tussen beide teams bedraagt momenteel acht punten. Als paars-wit woensdag thuis KV Kortrijk opzijzet en de Bruggelingen verliezen of spelen gelijk op het veld van Zulte Waregem, dan kunnen de Brusselaars zondag mits een zege tegen Club de felbegeerde landskroon binnenhalen. Voorwaarde is wel dat ook AA Gent dan punten moet laten liggen.

Rekensommetje

Anderlecht telt momenteel 43 punten, Club 35. Bij winst komende woensdag komt Anderlecht op 46, puntenverlies brengt blauw-zwart op 35 of 36. Verslaan de hoofdstedelingen Club in het rechtstreekse duel, dan totaliseren zij 49 punten. De West-Vlamingen blijven dan steken op 35 of 36 stuks, een verschil van 13 of 14 eenheden met Anderlecht. Aangezien er na zondag nog hoogstens 12 punten te verdienen zijn, zou Club de troepen van Ariël Jacobs niet meer kunnen bijbenen.

Revanche

In Brugge gruwelen ze uiteraard bij de gedachte aan dit scenario. Door de puntendeling tegen de Buffalo’s is bij Club het laatste stukje hoop op de titel wel gesmolten als sneeuw voor de zon, maar dat Anderlecht in hun Jan Breydelstadion de champagne zou mogen ontkurken, zou een uppercut van jewelste zijn voor de huidige nummer twee in Play-off 1.

Voor de fiere Brusselaars zou het een kleine revanche zijn voor het feestje dat Club op 26 april 1998 in het Constant Vanden Stockstadion kwam vieren. Vier speeldagen voor het einde van de competitie trokken de West-Vlamingen toen naar Anderlecht. Aangezien titelconcurrent KRC Genk zich ’s namiddags verslikte in Lierse, was blauw-zwart al kampioen nog voor er een bal gerold had. Dankzij een doelpunt van Sven Vermant zegevierden de Brugse spelers en mochten ze de landstitel vieren in het stadion van de eeuwige rivaal.

Ook in 2005 besliste het onderlinge duel tussen Club en Anderlecht over de titel. Beide teams deelden toen de punten (2-2), waardoor het verschil, met nog één wedstrijd te gaan, zes eenheden bleef. Brugge mocht toen wel zijn titel in het eigen stadion vieren. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties