Ferdinand: "Tévez deed eigenlijk niets op training"

Ferdinand: "Tévez deed eigenlijk niets op training"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag staat in Manchester de derby tussen City en United op het programma. Een geladen duel en de psychologische oorlogsvoering is dus begonnen. Rio Ferdinand noemt zijn ex-ploegmaat Carlos Tévez net geen luiaard.

Ferdinand speelde bij United nog samen met Tévez en zag toen in hem niet echt een trainingsbeest. "Carlos is een interessant persoon", zei Ferdinand. "Hier bij United bewaarde hij al zijn energie voor de wedstrijden, hij deed eigenlijk niets op de training. Hij sloofde zich wel uit in de fitnessruimte, waardoor hij fysiek erg sterk was, maar op het veld spaarde hij zich duidelijk voor de weekenden."

Ondertussen lapte Tévez er wel al 22 binnen voor City. "Zijn manier van werken loont blijkbaar. Het zal lastig worden om op hem te verdedigen", beseft Ferdinand. Tévez sprak zich ondertussen ook al uit over de trainingsmethoden van coach Roberto Mancini. "Het seizoen duurt al lang en toch blijven we twee keer per dag trainen", klaagde hij. "De volgende dag trainen we dan weer twee uur. Daar begrijp ik niets van, maar goed, hij is de coach."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties