Vermaelen mag titelhoop opbergen

Philippe Crols
| 1 reacties
Vermaelen mag titelhoop opbergen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Vermaelen zal dit seizoen geen prijs pakken met Arsenal. De Gunners gooiden zondag hun laatste titelkansen te grabbel. Voorts zag Vincent Kompany rivaal Manchester United in de allerlaatste seconden zijn titeldroom dan weer in leven houden.

Manchester City leek zaterdagmiddag de titeldroom van Manchester United helemaal aan diggelen te schieten. Tot diep in blessuretijd hielden Vincent Kompany en co. de regerende landskampioen op 0-0. Helemaal op het einde kopte Paul Scholes de 0-1 nog voorbij Shay Given. Dedryck Boyata (City) zag het allemaal vanop de bank gebeuren terwijl Kompany de hele match speelde. Bij United zat Ritchie De Laet niet in de kern.

United nadert zo tot op een punt van Chelsea, dat verloor bij Tottenham, waar Paul Jose Mpoku niet in de kern zat. In de strijd om de vierde (CL-) plaats staat Man City nu twee punten achter Tottenham.

Arsenal dacht bijgevolg ook nog kans te maken op de titel. Mits winst bij Wigan zouden de Gunners tot op drie punten van Chelsea gekomen zijn. Het liep echter jammerlijk mis. Arsenal, zonder de geblesseerde Thomas Vermaelen (foto), gaf een 0-2-voorsprong in het laatste kwartier uit handen. De titel is dan ook niet meer haalbaar, tenzij er een mirakel gebeurt.

In de strijd om de Europese plaatsen deed Everton een goede zaak door met 2-3 te winnen bij Blackburn. De geblesseerde Marouane Fellaini zat uiteraard niet in de kern.

Assist Vanden Borre

Onderaan pakte Wolverhampton andermaal een belangrijk punt, deze keer bij Fulham. Geoffrey Mujangi Bia werd niet opgeroepen.

Anthony Vanden Borre zorgde er met een assist voor dat Porstmouth 1-0 op voorsprong kwam tegen Aston Villa. De reeds gedegradeerde club verloor uiteindelijk wel met 1-2. Onze landgenoot veroorzaakte ook bijna twee strafschoppen, maar de scheidsrechter zag de fouten van Vanden Borre telkens door de vingers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties