Beveren zakt vrijwillig naar de derde klasse

Manuel Gonzalez
| 43 reacties
Beveren zakt vrijwillig naar de derde klasse
Foto: © SC

Tweedeklasser Beveren degradeert vrijwillig naar de derde klasse. Dat heeft het bestuur van de club zelf beslist.

De club moest voor deze middag 12u 180.000 euro aan betalingen kunnen voorleggen bij de licentiecommissie. Maar dat is niet gelukt. Het bestuur heeft daarom beslist om voor volgend seizoen geen licentie aan te vragen en Beveren zakt daardoor automatisch naar de derde klasse. Ook aan de eindronde voor dalers zal dus niet worden deelgenomen.

Beveren werd gesticht in 1935 en veroverde in 1979 en 1984 de Belgische landstitel. Jean Janssens was de absolute uitblinker in die periode. In 1978 en 1983 stak de club de beker op zak. In 1983 bereikte het zelfs de halve finale van Europacup II. Eén jaar later werd de Supercup veroverd.

In 2004 speelde Beveren nog de finale van de beker op de Heizel tegen Club Brugge. De Waaslanders startten toen met tien Ivorianen in de basis. Als verliezend finalist mocht de club wel nog Europees spelen. Het haalde de poules van de UEFA Cup, maar werd daarin uitgeschakeld in een groep met Heerenveen, Stuttgart en Dinamo Zagreb. In 2007 zakte Beveren uit de Jupiler League naar de tweede klasse.

De club wil even de tijd nemen om alles terug op orde te krijgen in de derde klasse en hoopt binnen afzienbare tijd opnieuw te promoveren naar de tweede en eerste afdeling. Vermits ook FC Luik vrijwillig naar de derde klasse degradeert, deze club vroeg eveneens geen licentie aan, zal er mogelijk slechts één club deelnemen aan de dalerseindronde met de derdeklassers. Indien ook het geplaagde Dender nog uit noodzaak terug zou moeten naar de derde klasse, dan zijn er dit jaar zelfs geen sportieve dalers in tweede.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties